Atracții turistice în Halifax

Capitala provinciei canadiene Noua Scoție, orașul Halifax este un centru cultural, industrial și de afaceri, fiind totodată o destinație turistică deosebit de atractivă pentru vizitatorii străini. Fie că vă aflați în vizită sau vă gândiți să vă mutați aici și vreți să cunoașteți orașul mai bine, e bine să știți care sunt principalele atracții turistice ale localității Halifax.

Cetatea din Halifax

Unul din cele ma vizitate monumente istorice din oraș este Cetatea din Halifax. Pe vremuri, Halifax a fost unul din cele mai importante porturi ale Imperiului Britanic, astfel că aici s-a zidit o cetate în formă de stea, cu un șanț de apărare, depozit de muniție și garnizoană.

Turiștii pot vizita aici numeroase expoziții și încăperi amenajate după stilul specific perioadei victoriene, pot vedea piese de teatru sau obiectele expuse la Muzeul Armatei. Cetatea oferă o priveliște minunată asupra orașului. Administratorii cetății au pregătit, de asemenea, un amplu program artistic menit să transporte vizitatorii în epoca victoriană, astfel că turiștii se pot întoarce în trecutul glorios al orașului Halifax, așa cum era el în 1869. Programul include muzică, spectacole, un tur al cetății, dar și o demonstrație de tragere cu tunuri.

Muzeul Maritim Atlantic

Amplasat în centrul zonei portuare a orașului Halifax, Muzeul Maritim Atlantic este locul în care turiștii pot face cunoștință cu moștenirea istorică bogată a provinciei Noua Scoție. Această instituție colecționează, expune și aduce la viață trecutul maritim al întregii regiuni. Veți vedea aici cele mai variate piese istorice, din timpul Războaielor Mondiale și nu numai.

Muzeul deține peste 30.000 de artefacte, la care se adaugă tot atâtea fotografii. Piesele fac obiectul unor expoziții tematice. Una din cele mai interesante colecții se află într-o zonă denumită “Visible Storage”, unde vizitatorii pot admira sute de obiecte precum: suveniruri ale marinarilor, tacâmuri, lanterne, ecusoane, telescoape și multe altele. La Muzeul Maritim Atlantic, turiștii au ocazia să urce la bordul CSS Acadia, cea mai veche navă hidrografică funcțională din Canada.

Domeniul Uniacke

O altă locație istorică importantă este Domeniul Uniacke și parcul din jurul acestuia. Locuința elegantă și impozantă a fost ridicată în anul 1813, i-a aparținut primului procuror general al provinciei Noua Scoție, avocatului Richard John Uniacke, și a fost transformată ulterior în muzeu. Mulți o consideră cea mai frumoasă casă în stil neoclasic construită în Canada. A fost păstrat decorul original al casei, inclusiv vechiul mobilier, portretele și lucrurile personale ale foștilor proprietari.

Domeniul se întinde pe o suprafață impresionantă, pe un teren de 930 de hectare amenajat în stilul grădinilor englezești, cu șapte trasee diferite care le permit turiștilor să admire bogăția naturală a zonei, păduri splendide și situri arheologice. Vizitatorii mai comozi se pot mulțumi cu o plimbare relaxantă și liniștită, pe aleea mărginită de arbori înalți și frumoși, de la intrarea în parcul muzeului.

Muzeul Imigrației din Canada

Preocupate de valorificarea trecutului țării, autoritățile canadiene au amenajat un muzeu dedicat imigranților care s-au stabilit în această țară. Muzeul este amenajat într-o locație cu semnificație istorică, prin care un milion de imigranți au pătruns în țară, iar 500.000 de cadre militare au pornit la luptă, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial.

Muzeul aduce la viață poveștile și experiențele imigranților care au contribuit la construirea Canadei. Turiștii sunt invitați să facă turul muzeului și să vizioneze filmul Oceans of Hope, să își descopere originile prin intermediul Centrului de Cercetare Scotiabank și să viziteze galeriile amenajate în incinta muzeului. De asemenea, instituția găzduiește anual peste 200 de evenimente culturale și istorice.

Parerea ta conteaza