Atractii turistice in Quebec

Dominat de un aer european mai autentic decât multe alte orașe mari din America de Nord, Quebec este o destinație ideală pentru turiștii din întreaga lume. Dintre numeroasele atracții turistice pe care Quebecul ni le oferă, amintim castelul Frintenac, piața Place d’Armes, citadela, mănăstirea Ursulinelor, zidurile de apărare și catedrala bazilică Notre-Dame. Toate aceste oboective pot fi vizitate în Orașul de Sus. În Orașul de Jos, vizitatorii se pot delecta cu priveliștile superbe oferite de promenada Rue du Petit Champlain, clădirea Hotel de Parlement sau biserica Notre Dame des Victoires. Tot în această parte a orașului se regăsește și muzeul Civilizațiilor, important obiectiv turistic și cultural.

Centrul orașului Quebec este un obiectiv turistic în sine, datorită vechii cetăți fortificate ale cărei ziduri se păstrează și în prezent. Centrul vechi a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO în 1985.

Baie de Beauport

Unul dintre principalele atracții turistice ale orașului Quebec este râul Lawrence. Va puteti opri pe malul acestuia, în Baie de Beauport pentru a vă putea bucura de câteva ore sau chiar zile într-o atmosfera calmă și prietenoasă la adăpost de agitația zilnică a orașului, aproape însă de toate obiectivele turistice din centrul acestuia. Aici puteți practica windsurfing, kayaking sau kite surfing. În plus, va puteți înscrie și pentru o croaziera pe râul Lawrence.

Cetatea

Cetatea Quebecului este o construcție militara amplasată în orașul vechi. Inițial clădirea a funcționat ca sediu al Monarhului și al Guvernatorului central al Canadei. Ea face parte din fortificațiile orașului și reprezintă un important obiectiv turistic pentru orice vizitator care poposește în Quebec, chiar și pentru câteva ore.

Muzeul Ursulinelor

Muzeul Ursulinelor din Quebec este specializat în artă și istorie, o instituție a cărei principală misiune este cea de a păstra moștenirea celui mai vechi ordin de învățători din privincie. Ursulinele au fost primele învățătoare pentru fete care au sosit în această regiune în secolul al 17 lea, muzeul oferind publicului o mulțime de exponate care fac legătura între istorie, tradiție și prezent.

Bucătăria canadiană

Quebecul nu este însă doar un oraș cultural. Pe lângă atracțiile enumerate mai sus, turiștii vin an de an în acest oraș atrași fiind și de calitatea bucătăriei canadiene, de abundența alimentelor și preparatelor cu specific local. Peste 400 de evenimente, festivaluri și ceremonii au loc în fiecare an în Quebec, suficiente prilejuri pentru a degusta din toate preparatele deosebite servite de bucătarii canadieni.

Parerea ta conteaza