Atractii turistice in Toronto

Probabil cel mai cunoscut simbol al sau este CN Tower. Turnul CN este cel mai inalt din lume. In jurul lui se afla o colectie de zgarie-nori. Uriasul turn de pe malul lacului Ontario, care timp de mai mult de 30 de ani a fost cea mai inalta structura din lume, avand 553 de metri. Un lift rapid te duce de la 0 la 346 de metri in mai putin de un minut.

Daca vizitezi turnul, poti merge pe o podea de sticla situata la nivelul etajului 113. Podeaua a fost prima de acest fel din lume si este foarte rezistenta, avand forta sa reziste la greutati de peste 38 000 de kilograme.

Restaurantul turnului ofera o priveliste panoramica deosebita asupra imprejurimilor si o colectie de vinuri impresionanta. Este locul ideal pentru o cina romantica. Turnul mai are si un teatru in miscare, pe langa un cinema 3D.

O noua atractie a CN Tower o reprezinta EdgeWalk, o platforma circulara exterioara lata de 1,5 metri, situata la 356 metri, pe care vei sta fara a avea nicio balustrada de protectie, doar un ham de siguranta. Privelistea asupra orasului este minunata.

Program: 9:00 – 22:00 Duminica – Joi

9:00 – 22:30 Vineri – Sambata

O alta panorama superba a orasului, cu tot cu celebrul sau turn-strajer, este oferita de pe dealul pe care se afla Casa Loma, denumirea spaniola pentru “Casa de pe deal”, castelul cu aproape 100 de camere, cinci nivele, turnuri, pasaje secrete si istoria sa de 99 de ani.

A fost construit de Sir Henry Pellatt, militar si economist, care este cel care practic a modernizat Toronto si Canada, electrificand orasul si contribuind fundamental la dezvoltarea economica si industriala a tarii, inainte de a pierde castelul si a muri sarac. Cladirea a fost construita intre anii 1911 si 1914, de catre arhitectul E. J. Lennox. In anul 1937, grandioasa resedinta a fost transformata in muzeu si, in prezent, toti cei interesati de cultura canadiana, il pot vizita.

Datorita arhitecturii sale extrem de interesante, cladirea a aparut in numeroase filme si serii tv, printre cele mai importante numarandu-se si popularul „Harry Potter.” Cladirea este somptuoasa si incredibil de atractiva, in special pentru cei interesati in arta neogotica.

Metropola este punctul de plecare al celei mai lungi strazi din lume (atentie, nu drum, sosea sau autostrada) – Yonge Street, care incepe pe malul lacului Ontario, la cateva sute de metri de CN Tower si se termina 1.896 de kilometri inspre vestul tarii. Inscrisă în Cartea Recordurilor ca „cea mai lungă stradă din lume”, Yonge Street împarte laturile de est şi vest ale oraşului.

Se întinde pe aproape 8.896 de kilometri la nord, de la malul lacurilor din Toronto până la râul Rainy de la graniţa cu Ontario/Minnesota. Numită după Sir George Yonge, secretar britanic de război de la începutul anilor 1790, Yonge Street şi-a sărbătorit cea de-a 200-a aniversare în 1996. Deşi economia prosperă din Toronto devine vizibilă pe măsură ce înaintezi pe Yonge Street Strip, între străzile King şi Bloor, aceasta merită cercetată – şi nu numai datorită faptului că de-a lungul ei se află o amestecătură minunată şi bizară de restaurante şi magazine care au de oferit nişte excelente chilipiruri.

In plin centru se afla si Dundas Square, cel mai atractiv loc pentru amatorii de cumparaturi. Piata Yonge-Dundas este cea mai noua si mai moderna piata publica din Toronto.Vis-a-vis de piata se afla Toronto Eaton Centre, un mall atat de extins incat necesita doua statii de metro: una la capatul de nord si cealalta la capatul de sud,  dar si Queen’s Park, unde se afla si Legislativul din Ontario. De fapt, in Toronto exista si o statie de metrou si o strada dedicata reginei Marii Britanii, care este monarhul tarii. Orasul se mandreste, in centru, cu mai multe parcuri, cu catedrale uriase, dar si cu unele dintre cele mai bune spitale din Canada, printre care si unul dintre cele mai bune pentru copii din lume – The Hospital for Sick Children, unde a fost realizata prima operatie pe cord unui copil inca nenascut, care a venit apoi pe lume perfect sanatos.

Parerea ta conteaza