Bucătăria canadiană de primăvară

Bucataria canadiană este diversificată, ofeind o gamă largă de produse pentru consum pe timpul primăverii. Puiul la grătar coexistă cu berea jamaicană de ghimbir, iar berea caldă englezească și tartele cu unt ca desert pot constitui o experiență canadiană inedită. Cu toate acestea, bucataria canadiană este în continuă formare.

Canada este constituită din regiuni separate, iar bucataria ei era axată pe produsele de vânat și pescuit în trecut, astfel că bucataria canadiană este alcatuită din mai multe componente: aborigenă, franceză, engleză, americană și nenumarate stiluri culinare entice.

Alimente preferate

Printre alimentele consumate de locuitorii Canadei primăvara se numără  peștele, porumbul, fasolea, căpșunile și verdețurile proaspete. Există specialități regionale preferate de întreaga țară: faimoșii cartofi din Insula Prince Edward, plăcinta de arțar din Quebec, branza Oka și carnea de vita din prerii, orezul salbatic , somonul din British Columbia și specialitățile Nanaimo, sirop de porumb sau arțar.

Culturile de fructe

În sudul regiunii Ontario, baștinașii cultivau porumb, dovleac și fasole, ulterior coloniștii au introdus cultura merelor, perelor și roșiilor de câmpie. Stilul culinar actual are la bază produsele agricole, vinurile din podgoriile Niagara.

Batonul Nanaimo

British Columbia este locul unde s-a nascut popularul baton Nanaimo, o delicatesa foarte dulce, stratificata, produsă din unt, cacao, firimituri de biscuiți graham și ciocolată.

Berea

Berea reprezintă unul dintre “alimentele” caracteristice Canadei. Piata berii era dominat până în anii 1980 de doi mari reprezentanti: Molson și Labatts, dar astăzi există deja o gamă diversificată de  mărci regionale de bere precum: Great Western, Yukon Brewing Company, Moosehead, les Brasseurs du Nord.

 

 

Parerea ta conteaza