Activități de iarnă în Canada

Canada vă oferă o mulțime de activități pentru a vă bucura din plin de iarna canadiană. Chiar dacă temperaturile sunt destul de mici iar zapadă este din plin, acest ținut vă oferă munți și peisaje extraordinare. Aceaste activități vă vor ajuta să treceți mai bine peste frigul de afară și peste iarna canadiană.

De la activități tradiționale precum skiatul, patinajul până la cele mai moderne precum dog-sledding, iarna este anotimpul potrivit pentru a vizita Canada.

Vizitați faimosul  ski resort canadian

Blackcomb / Whistler este un ski resort vestit în Canada, aflat în British Columbia. Este una dintre destinațiile de ski cele mai renumite. Acest resort este perfect pentru ski, heliskiing sau glacier skiing. Mai multe detalii și infomații despre acest resort găsiți aici.

Patinați pe canalul Rideau, Ottawa

În fiecare iarnă, canalul Rideau din Ottawa se transformă într-un loc destinat patinajului în aer liber, fiind desemnat unul dintre cele mai mari patinoare din lume, întinzându-se de-a lungul a 7.8 km. Localnicii dar și turiștii folosesc acest patinoar ca un mijloc de transport dar și pentru recreare. Pentru mai multe detalii intrați aici.

Dog sledding

Dog sledding este un sport preferat de canadieni dar și de turiști pe timpul iernii, deorece reprezintă o adevărată aventură. Doar așa prin zăpadă vei putea simți cu adevărat iarna canadiană.  Dog sledding este o modalitate unică de a explora pădurile și peisajele montane superbe.

Ice Fishing

Din cele mai vechi tipuri, pescuitul la copcă a fost considerat activitatea de bază în timpul sezonului de iarnă în Canada și modalitatea perfecta de a  corela cu natura. Cum iarna bălțile sunt înghețate formând poduri de gheață, singura modalitate de pescuit accesibilă în acest anotimp este pescuitul la copcă.

Acest gen de pescuit este deosebit de atractiv și apreciat de pescarii care suportă in condiții onorabile gerul iernii. Mai multe informații despre pescuitul la copcă găsiți aici.

Snowshoeing

Snowshoeing este modalitatea perfectă de a  explora ținutuile canadiene de iarnă, dar și o modalitate de întreținere fizică excelentă. În trecut acest “sport” era practicat de comercianții care traversau terenurile pline de zăpadă, dar astăzi este un mod de recreere pe timpul iernii.

Resorturile montane oferă aceste echipamente pentru închiriat, și dacă vrei să experimentezi aventura maximă vă puteți caza chiar și într-un iglu.

Parerea ta conteaza