Ce este util de adus in Canada?

Nu uitati ca in Canada se foloseste 110 Volti. Asa ca multe electronice nu vor functiona aici. Se poate cumpara un transformator 110-220 V insa pt. multe pur si simplu nu mai merita (o sa vreti sa va luati altele noi aici, oricum, mai repede sau mai tirziu). Un fier de calcat sau foen gasiti ieftin aici.

De asemenea, tineti minte ca aici se foloseste sistemul NTSC (nu PAL) pt. video / TV.

In afara de acestea este util de adus tot ce aveti deja: imbracaminte, incaltaminte buna, asternuturi de pat, etc. Este bine de adus cratite (aici gasiti doar seturi, nu doar 1-2, si costa) insa farfurii sint destul de ieftine aici (si sint destul de grele).

Sa nu uitati actele desi este foarte probabil sa nu aveti nevoie aici de ele (nu o sa va ceara nimeni diploma de facultate decit daca continuati studiile). Daca nu le traduceti in RO (e mai ieftin) le puteti traduce si aici.

Sa nu uitati CD-uri (soft / poze / etc., nu are nimeni treaba cu ele), iar carti doar cele care va trebuie (sint destul de grele). Valize nu prea cred ca merita sa luati toate de buna calitate (scumpe) daca vreti sa faceti economie, eventual doar 1-2 care apoi le mai folositi cind mergeti in RO (nu o sa mai aveti atitea bagaje), iar pe avion nu au nici o grija de ele (se pot strica). Se pot folosi si sacose mari de rafie.

Nu aduceti tuica sau tigari mai mult decit este permis ca este posibil sa aveti probleme (poate treceti ok cu ele totusi). In general preturile din RO sint comparabile cu cele de aici asa ca nu e nevoie sa cumparati multe lucruri noi in RO (aveti nevoie de bani la intrare si puteti cumpara de aici).

Este bine sa nu trebuiasca sa cumparati imbracaminte sau incaltaminte aici in primele 6 luni (sa aduceti din RO). Lucrurile de marca (imbracaminte, incaltaminte, cosmetice, etc.) sunt mai scumpe in RO decit aici. Insa cele “no-name” e mai ieftin de luat din Romania. Nu prea e rentabil de adus PC din RO (doar daca deja aveti laptop). Ocupa prea mult loc si preturile sunt mai bune.

Parerea ta conteaza