Ce trebuie stiut despre comunitatile romanesti?

Sint citeva comunitati romanesti in Canada. Unele sint doar virtuale (pe internet) altele sint organizate si au sedii. Unele sint constituite in jurul bisericilor romanesti. Altele in jurul forumurilor de discutii sau liste de discutii prin email. Unele isi au sediul in Toronto altele in alte provincii (Quebec, BC, Alberta).

Trebuie doar sa aveti informatii corecte despre aceste comunitati. Puteti cunoaste lume noua sau face prieteni. Acestia va pot ajuta cu sfaturi sau chiar material (lucruri). Sau chiar va pot ajuta cu joburi, insa nu va asteptati sa fie simplu (si nu intotdeauna). Unele comunitati sint mai vechi insa multe sint noi, deoarece multi romani au venit abia dupa 1989. Comunitatea romaneasca este in general tinara si nu sint foarte multe firme romanesti care s-o sprijine (desi exista citeva care deja se implica si sint cunoscute de multi). Asa ca nu va asteptati la foarte multe ajutoare materiale din partea comunitatii romanesti. Bisericile abia au bani sa se intretina, nu pot oferi ajutoare materiale.

Exista si citeva locuri unde se intilnesc romanii (destul de regulat) cum ar fi Cimpul Romanesc de la Hamilton sau cel de la Val David. Sau sint intilnirile lunare la Taclaua Romaneasca.

Parerea ta conteaza