Cetăţenia canadiană

Chiar dacă nu puteţi aplica pentru obţinerea cetăţeniei canadiene înainte de a fi petrecut cel puţin trei ani în Canada, puteţi să vă gândiţi la ceea ce reprezintă aceasta încă de la sosire. Canadienii cred că această ţară este un loc deosebit. Majoritatea canadienilor sunt de acord cu O.N.U. şi anume “Canada este cea mai bună ţară din lume în ceea ce priveşte condiţiile de viaţă”.

Pentru a obţine cetăţenia canadiană, va trebui să demonstraţi o loialitate deosebită pentru această ţară.

  • Va trebui să întruniţi cerinţele de rezidenţă. Trebuie să fi locuit în Canada cel puţin trei ani înainte de a aplica pentru cetăţenie.
  • Va trebui să aveţi suficiente cunoştinţe de engleză sau franceză.
  • Va trebui să vă demonstraţi cunoştinţele despre Canada şi despre responsabilităţi şi privilegii ca cetăţean.
  • Trebuie să aveţi 18 ani sau mai mult pentru a aplica individual.

Drepturile şi responsabilităţile cetăţeanului

Pentru mulţi noi veniţi, cetăţenia este un ţel care influenţează mult viaţa de zi cu zi. Implică mândrie. Credinţa în egalitate şi diversitate. Respect pentru ceilalţi. Înseamnă acceptarea valorilor comune care îi fac pe canadieni să fie ceea ce sunt şi respectarea drepturilor şi privilegiilor de a fi canadian.

Cetăţenia canadiană este importantă şi respectată. Este ca un contract între dumneavoastră şi ţara în care trăiţi, de a împărţi drepturile şi privilegiile care vă sunt oferite şi de a respecta îndatoririle de cetăţean.

Cum să aplicaţi

Pentru a obţine informaţii şi formularele pentru aplicaţie, vizitaţi site-ul http://www.cic.gc.ca sau contactaţi CIC Call Centre. Pentru numărul de telefon, vedeţi capitolul: “SERVICII DE BAZĂ : Centrul pentru Cetăţenie şi Imigrare Canadiană (CIC)”.

One Response to “Cetăţenia canadiană”

  1. voina nicolae ioan Says:

    as dori daca se poate sa plec in canada definit iubesc fffff mult padurea

Parerea ta conteaza