Cum caut de lucru?

Intii de toate nu uitati ca toata lumea cauta de lucru. Aproape toata lumea s-ar muta daca ar gasi un alt loc de munca mai bun (mai bine platit). Asa ca sinteti intr-o competitie cu toti ceilalti de aici.

Exista destule website-uri pentru cautarea unui loc de munca pe care sint sigur ca le stiti. Insa doar unele din ele sint cu adevarat bune, printre primele in top fiind: workopolis.com , hotjobs.ca , monster.ca. Sau vedeti agentii de plasare temporara cum ar fi Manpower.ca. Apoi exista agentii de plasare. Multe joburi sint ocupate prin agentii datorita contactelor personale ale agentilor (recuiter) in cadrul companiilor angajatoare. Asa ca de multe ori are loc o selectie la agentia de plasare pentru a plasa 1-2 candidati la compania angajatoare. De multe ori insa e preferata alta agentie sau compania angajeaza direct (nu prin agentie).

Nici angajarea ca voluntar nu este asa simpla precum pare. De obicei organizatiile care organizeaza cursuri gratuite si va plaseaza la co-op platesc asigurari pt. dvs.

O mult mai mare sansa de reusita este plasarea cu ajutorul prietenilor sau cunostintelor la companiile la care lucreaza ei. Cind o pozitie se stie ca va devini vacanta e trimis email la cei care lucreaza acolo pentru a recomanda cunostinte interesate sau chiar sa aplice ei la pozitii mai bune. Abia apoi daca nu sint recomandari interne sint considerate solutii externe. Daca aflati de o astfel de pozitie de la cunoscuti sansa de reusita este mult mai mare. Ginditi-va simplu – pt. o pozitie libera anuntata in ziar sau pe internet primesc sute de resumee (daca nu mii, nu este exagerare). Este al dvs. primul de considerat sau in top 10?

4 Responses to “Cum caut de lucru?”

 1. DANIEL Says:

  Eu vreau sa emigrez in Canada caci m-am saturat de viata pe care o desfasor aici in Italia.Sunt rezident in Italia de 12 ani si in prezent lucrez intr-o tamplarie de usi si ferestre in lemn masiv ca tamplar.Am 42 de ani, si vreau sa-mi schimb viata pentru mine si pentru familia mea.Eu personal as vrea sa lucrez daca sunt oferte ca paznic de padure si fauna in zone necontaminate, uinde aerul este pur si apa limpede.In romania m-am nascut la poalele muntilor Fagaras, si mi-am petrecut mult timp pe munte fie iarna fie vara.Nu am probleme cu frigul ci doar cu caldura(care aici in Italia este in abundanta.Apropo, ca tamplar lucrez de 6 ani , am lucrat si ca sudor mecanic in Ungaria din 1990 – 1993 .As avea vreo sansa sa gasesc de lucru?

 2. stancescu daniel armando Says:

  va rog frumos un loc de munca in domeniul constructie siam diploma de motostivutorist

 3. fraiuc anisoara Says:

  va rog loc de munca pentru un cuplu in canada neam dori sotul in constructii sau tamplarie iar sotia la restaurant

 4. andrea m. Says:

  Si eu sint in Italia dar m-am saturat sa fiu tratata ca si persoana capabila doar sa “spele fundul” la batrini.as vrea sa incerc pe acest drum sa vad acolo cum e….vorbesc 6 limbii credeti ca am vreo sansa in Canada daca voi reusi sa ajung acolo vreodata?

Parerea ta conteaza