Cum inchiriez apartament?

La foarte multe magazine sau statii de autobuz gasiti gratuit Renters News (gros cit o carte, in Toronto). Este saptaminal si are foarte multe anunturi de inchirieri. De asemenea exista si site-ul RentersNews.ca. Alte site-uri unde puteti cauta online sint ViewIt.ca, TorontoRentals.com si altele. Insa cel mai bine intrebati intii in blocurile unde stau prieteni.

Chiriile in Toronto incep de la $700/luna garsoniera (“bachelor” in eng.), $800/luna apt. cu o camera (“1 bedroom”) sau $1000/luna 2 camere (“2 bedrooms”). Acestea de obicei au incluse cheltuielile (“Hydro included”). Altfel mai platiti vreo $50-60/luna “Hydro” (cheltuieli: apa calda & curent).

Mai platiti extra telefonul si cablu (nu au legatura cu chiria). Nu uitati ca la instalarea telefonului este foarte posibil sa va ceara o garantie de $200 care vi se returneaza la cerere dupa 6 luni. De asemenea platiti extra garajul (daca aveti masina). De obicei sa plateste la inceput 2 luni – o luna in avans si ultima luna de inchiriere. Insa pentru noii veniti poate fi o problema deoarece pot cere mai multe luni in avans (poate chiar 6 luni), sau contract pe un an.

Apartamentele sint goale, nu au mobila decit dulapuri in bucatarie (+ frigider si aragaz) si mai au dulapuri in perete (nu aveti nevoie de dulapuri). Insa o sa aveti nevoie de pat (sau saltea), masa sau birou pe ce sa puneti calculatorul si alte citeva lucruri prin casa. Parcarile sint de obicei subterane (sub cladiri).

Exista si varianta de a inchiria un “basement” intr-o casa. De obicei acestea sint mobilate si pot fi mai ieftine un pic. Sau daca sinteti singur puteti cauta colegi de camera pentru a imparti cheltuielile.

Parerea ta conteaza