Descopera orasul Fredericton

Fredericton  este capitala provinciei New Brunswick, Canada și este situat în provinciile maritime (NB, Nova Scotia și Prince Edward Island) pe coasta Atlanticului. Totodata poti descoperi aici locuri de munca disponibile in Fredericton, cat costa o chirie sau ce poti sa vizitezi in capitala provinciei New Brunswick. Click aici pentru mai multe detalii.

Descoperiți orașul:

Fredericton este capitala provinciei New Brunswick, Canada și este situat în provinciile maritime (NB, Nova Scotia și Prince Edward Island) pe coasta Atlanticului. Este interesant de observat că, atunci când toti contribuabili au fost intervievati de catre fotografii revistei National Geographic pentru top 50 “trebuie să vezi” lucruri / locuri de experimentat in Canada, s-au distins doua locuri “câștigătorare”. Unul a fost pentru a vedea Munții Stâncoși, iar al doilea a fost de a vizita provinciile maritime (dintre care una este New Brunswick), de a experimenta ritmul relaxat de viata, combinate cu decoruri rustice. O combinație de tarm, păduri și terenuri agricole pastorale oferă o gamă largă de experiențe vizuale. Aceasta, împreună cu natura si locuitorii prietenosi si totodata costul rezonabil al facilităților face această locație un loc minunat în care să va petreceti ceva timp!

Este singura provincie din Canada care este bilingva (franceza si engleza). Fredericton este un oras destul de mic, in curs de dezvoltare insa si se afla la o ora de Coasta Atlantica. La mijlocul orasului se afla Raul St. John, care desparte orasul. Partea de Sud a orasului ofera viata “ocupata” a orasului. UNB sau Universitatea New Brunswick alaturi de Universitatea St. Thomas ofera o gama larga de programe pentru multitudinea de studenti care studiaza aici.

Centru orasului cu un amestec de vechi si nou, e plin de micile magazine. Restaurantele insa, nu foarte multe la numar, sunt cautate pentru calitatea pe care o ofera.

In sud gasesti si mall-ul Regent Mall. Magazinele aflate in acest mall nu sunt magazine de renume, asta si datorita starii sociale medii in care se afla zona Maritima a Canadei.

Comunitatea romaneasca este foarte mica, insa toata lumea il cunoaste pe Croitorul Andrei, care are un mic studio in centru. Cartierul Marysville este un cartier istoric, aflat pe Raul Nashwaak. Comunitatea se distinge prin arhitectura britanica a secolului 19.

Partea de nord ofera de asemeni Rezerva Aborigena “St. Mary Prima Natiune”, in care indienii aborigeni traiesc dupa standardele lor. Ii admir pentru un lucru, St.Mary’s Market, un mic market ce ofera atat fructe si vegetale cat si detergenti si pampersi, e deschis pana la miezul noptii de la 6 dimineata, iar de sarbatori e singurul magazin unde poti “apela” pentru cumparaturi.

Marea majoritate a populatiei este alba, iar in jur de 52% sunt de religie protestanta. Limba majoritara este engleza, in jur de 76% din populatie vorbeste engleza, 24 % sunt biligvi (engleza si franceza. Ca sa ajungi din partea de Sud a orasului in partea de Nord si invers, ai doar 2 posibilitati, si anume parcurgerea drumului pe unul din cele doua poduri aflate peste raul St. John: Podul Printesa Margareta (Princess Margaret Bridge) si Podul Strada Westmorland (Westmorland Street Bridge). Traficul nu este foarte mare din fericire, insa poate fii putin enervant vara cand Podul Printesa Margareta se inchide pentru reparatii.

CLIMA:
Clima moderata, variază de la ușoară până la cald, vara și iarna de la moderat la foarte rece. Temperatura medie vara este de 23 ° C (73 ° F). Temperatura medie iarna este de -5 ° C (23 ° F).

Angajatori de top / MAJOR employers:
Greater Fredericton este sediul a mai mult de 50%  din totalul industriei informatice a provinciei New Brunswick’s. Fredericton este centrul provinciei New Brunswick pentru tehnologia informației, inginerie, si a industriilor de mediu si de training avansat in tehnologie. Fredericton este un centru de învățământ superior – are două universități și o varietate de colegii și institute de formare.

ZIAR:
The Daily spicuitor este ziarul local, iar Telegraph Jurnalul este ziarul de dimineață provincial.

POPULAȚIA:

Provincia se întinde pe o suprafață de 72.908 km² și are 757.100 de locuitori.

TAXE:

TVA-ul (HST) este de 13% se aplică la majoritatea bunurilor și serviciilor.

FUS ORAR:
Fredericton este situat în zona Atlantic Standard Time (ADT). Fredericton, de asemenea are ora de vară, ceea ce înseamnă că în a doua duminică a lunii martie a fiecărui an ceasul se da înainte cu o oră, până în prima duminică din noiembrie, când ceasul se da înapoi o oră.

 

Parerea ta conteaza