Descoperă frumusețea primăverii în Canada

Temperaturi de primăvară

În Canada și în restul emisferei nordice, prima zi a sezonului de primăvară este ziua din an atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc deplasându-se spre nord (pe data de 20 sau 21 martie). Această zi este cunoscută sub numele de Echinocțiul de primăvară.

Primăvara în Canada oferă o bună oportunitate pentru călătorii. Vremea se încălzește și reducerile de călătorie sunt abundente, înainte de sosirea sezonului de vară de vârf pentru călătorii.

Primăvara vine mai devreme pe coasta de vest a Canadei. Deja din luna februarie se pot  vedea frumoasele lalele înflorite și cu temperaturi, în medie de peste O ° C. În alte parți ale țării, primăvara se instalează între luna aprilie și se extinde până în luna iunie. În aprilie, de obicei, se poate vedea ultima zăpadă de iarnă. Excepție sunt peisajele montane aflate la  altitudini mai mari, cum ar fi Banff sau Whistler, ambele destinații populare de ski, unde sezonul de iarnă nu se termină până în luna mai.

Activități de primăvară

Printre cele mai populare activități de primăvară canadiene se numără urmărirea înfloririi cireșilor în British Columbia și practicarea ski-ului de primăvară.

Primăvara sosește în British Columbia mai înainte decât în alte provincii din Canada și un semn sigur al sezonului este înfloritul cireșilor. Începând cu luna martie, oamenii se adună sub florile de puf de cireși ornamentali pentru a admira frumusețea copacilor și mirosul imbietor al florilor de cireș.

Sezonul de schi este încă în desfășurare în aprilie  în Canada și în unele stațiuni din vest cu altitudini mai mari, chiar și prin lunile mai și iunie. Practicarea unui sport ca și cel de schi de primavară, mai ales după ce toate pauzele de la școală s-au terminat, oferă oportunitatea de mari reduceri la bilete de ski, de cazare și de călătorie.

Culorile primăverii

Culorile primăverii în Canada sunt cel mai bine evidențiate de florile de cireș și de frumusețea lalelelor, care sunt de altfel și primul lucru care îți vine în minte când te gândești la primăvara în Canada.

În cadrul fetivalului canadian de lalele veți putea admira peste 3 milioane de lalele, veți fi uimiți de exuberantele parade și focuri de artificii.

Festivale de primăvară

Atunci când iarna a început treptat să își ridice pătura de zăpadă,  în Ontario are loc un festival intittulat Maple Syrup Festival. Siropul de arțar este un produs specific Canadian îndrăgit de mulți canadieni. Acest festival este o “colecție” minunată de sirop de arțar și  flori care anunță venirea primăverii. Festivalul are loc de la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii Aprilie. Puteți încerca în cadrul acestui festival bunătăți cum ar fi clatite scăldate în sirop de arțar, bomboane și o mulțime de alte dulciuri din sirop de arțar.

Explorează regiunea de vinuri de la  Niagara, sau multiplele regiuni vitivole din întreaga țară.

Primavara este timpul pentru a te bucura de piesele lui George Bernard Shaw și contemporanii săi la Festivalul Shaw din Niagara-on-the-Lake. Sau joacă rolul publicului într-o dramă shakespeariană la Festivalul Shakespeare Stratford.

Parerea ta conteaza