Descopera orasul Vancouver

Istorie
Desi istoria orasului se scrie de-a lungul a peste 6000 de ani, Vancouver este clasificat o metropola destul de tanara, istoria marcand inceputul erei moderne a orasului, in urma cu doar 125 de ani.

Practic, oficializarea sa ca oras, a fost marcata in anul 1886, cand a fost infiintata si prima primarie. Gratie extinderii retelei de cai ferate, in special cea transcontinentala, orasul s-a extins continuu, populatia crescand foarte rapid, prin relocarea multor familii in zona. Nici emigratia nu a jucat un rol minor, cel mai edificator fapt notabil fiind ca dupa San Francisco, Vancouver contine cel mai mare oras chinez din lume, Chinatown.

Economie
Economia metropolei este una din cele mai puternice din Canada datorita pozitionarii geografice in primul rand. Cele mai importante venituri vin prin intermediul comertului, filmului, resurselor naturale, tehnologiei si turismului. Aceste industrii sunt extrem de bine dezvoltate si acest lucru se poate vedea in starea economiei.

Clima
Vancouver are o clima marina cu ierni blande si veri calde, care asigura aspectul verde al orasului pe tot parcursul anului. Desi iernile pot fi foarte ploioase, pe timpul verii exista perioade prelungite de soare, cand vizitatorii pot explora frumusetile naturale din regiune. Trebuie sa mentionam ca in oras rareori cad ninsori.

Turism
Turismul este in crestere, mai ales dupa Expo 86 si cresterea popularitatii croazierelor Alaska, cu plecare din Terminalul Canada. Cel mai mare oras din vestul Canadei, Vancouver este renumit pentru frumusetea sa si pentru naturaletea peisajelor cu care vine in intampinarea vizitatorilor, fiind asezat intre munti si Oceanul Pacific.

De asemenea este cotat ca unul dintre cele mai bune orase de locuit dar si important loc de atractie pentru turisti. Atentia asupra orasului a crescut, odata cu Jocurile Paraolimpice si Jocurile Olimpice de Iarna lui 2010.

Vancouver este denumit adesea „Taramul lotusului” de catre alti canadieni, datorita climei temperate si reputatiei de locatie relaxanta. Orasul se mandreste cu optiunile de recreere in aer liber – caiac, patinaj, ciclism montan si snowboarding – care atrag milioane de vizitatori in oras si in zonele invecinate.

Parerea ta conteaza