Descoperă orașul Victoria

Descriere generală

Victoria este orașul din British Columbia, Canada care cuprinde o multitudine de clădiri istorice și unele dintre cele mai bune muzee din vestul Canadei.Înființată în 1843 ca un fort pentru compania Hudson Bay, moștenirea britanică a orașului Victoria este evidentă în autobuzele cu etaj, trăsuri cai, grădini formale și specificile camere de ceaiuri. Orașul este acum un centru cosmopolit, cu o scenă de divertisment plină de viață.

Indiferent de activitățile desfășurate, orașul Victoria vă oferă o gamă largă de atracții, de la golf, mersul cu bicicleta sau pescuitul, până la shopping, restaurante și teatre. De asemenea, orașul este cuboscut pentru diveristatea de activități oferite copiilor.

Clima

Orașul Victoria are un climat temperat, cu ierni ploioase și  veri răcoroase, uscate și însorite. Clasificarea climatică Köppen plasează orașul la limitele nordice ale zonei sub-tropicale uscate răcoroase. Pe timpul iernii temperaturile mari și mici sunt de  8°C și 4°C. Lunile de vară sunt relative blânde cu o temperatură medie mare de 20°C și temperatură mică de 11°C.

Datorită efectului ploilor ale munților Olimpici din apropiere zone mari din Victoria sunt mai uscate decât în alte părți ale coastei British Columbia.

Una dintre trăsăturile climatului Victoriei este aceea că are sezoane uscate și ploioase disctincte. Aproape 2 treimi din totalul de precipitații anuale cad în lunile dintre Noiembrie și Februarie. Victoria are cele mai uscate veri din Canada, și este cel mai însorit oraș din British Columbia.

Tot la câțiva zeci de ani în orașul Victoria au loc căderi massive de zăpadă, cel mai mare record fiind înregistrat în decembrie 1996. În genereal iernile sunt destul de blânde, o treime din ele fiind fără zăpadă.

Cultura

Simfonia Victoria își desfășoară spectacolele la Teatrul Regal și Auditorium Farquhar de la Universitatea din Victoria din septembrie până în mai. În  week-end-ul de celebrare a zilei BC, Simfonia Victoria găzduiește  Simfonia Splash, un eveniment în aer liber, care include un spectacol de orchestră așezat pe o barjă în Inner Harbour Victoria. Străzile din zonă sunt închise, deoarece aproximativ 40.000 de persoane participă la o varietate de concerte și evenimente pe tot parcursul zilei. Evenimentul culminează cu un minunat concert de seară și cu niște imense focuri de articifii în onoarea celebrării zilei BC.

Teatrul Bastion, o companie profesionistă de dramă, a funcționat în Victoria prin anii 1970 și 1980 și a efectuat producții dramatice de înaltă calitate, dar în cele din urmă a declarat faliment în 1988. Renăscut ca Teatrul New Bastion în 1990 compania a luptat pentru încă doi ani înainte de închiderea definitivă a acestuia în 1992.

Teatrul Belfry  și-a  început activitatea în 1974 ca Centrul Cultural Springridge. Locul de desfășurare a fost redenumit Teatrul Belfry în 1976 deoarece societatea a început să își producă propriile spectacole. Printre alte locuri regionale de teatru se numără: Teatrul Phoenix de la Universitatea din Victoria, Teatrul Caleidoscop și Teatrul Intrepid, producătorii Festivalului de Teatru Victoria Fringe și Festivalul de Uno Solo Performance.

Complexul actual major sportiv și de divertisment  pentru zonele Victoria și Vancouver Island  este arena Save-On-Foods Memorial Centre. Aceasta a înlocuit fosta arenă Victoria Memorial, care a fost construită din eforturile veteranilor celui de-al doilea război mondial ca un monument pentru camarazii căzuți. Arena a fost casa echipei ECHL (cunoscut anterior ca Coasta de Est Hockey League) Victoria Kings Salmon, deținută de RG Properties Limited, o firmă de dezvoltare imobiliară care a construit Victoria Save On Foods Memorial Centre, și Prospera Place Arena din Kelowna.

Educația

Orașul Victoria se află în întregime în cadrul districtului Greater Victoria School District. Există un liceu situat în limitele orașului, liceul Victoria, fondat în 1876, cel mai vechi liceul în America de Nord.

Cele mai multe dintre școlile elementare din Victoria oferă acum cele mai populare programe franțuzești pe lângă programele în limba engleză. Nevoile educaționale ale comunității francofone din Victoria sunt deservite de Școala Victor-Brodeur din municipiul adiacent. În plus, în orașul propriu-zis, există mai multe școli mici care deservesc segmente ale comunității, cum ar fi Școala chineză în Chinatown, Școala Elementară Sf. Andrei.

Orașul Victoria este deservit de trei instituții publice post-secundare de învățământ, situate în afara orașului, în zona Greater Victoria: Universitatea din Victoria, Camosun College cu două campusuri și Royal Roads University.

Lester B. Pearson College din Pacific este o școală internațională, aflată în Metchosin, o municipalitate la vest de orașul Victoria. Există, de asemenea, mai multe școli private profesionale și școli de fomare engleze disponibile pentru persoanele care doresc să învețe limba engleză. Sprott Shaw College este o instituție privată de formare profesională, care a avut un campus în Victoria încă din 1913.

Parerea ta conteaza