Despre Edmonton, Alberta

Descriere generala

Capitala provinciei canadiene Alberta, Edmonton este al doilea oras ca marime din provincie. Orasul este nucelul celei de -a sasea zona metropolitana ca marime in Canada, incluzand cele 34 de munincipalitati din imprejur.

Considerat ca unul dintre cele mai bune orase din Canada, majoritatea celor case se muta in Edmonton sunt impresionati de cat se prietenosi sunt locuitorii acestui oras.

Un centru cultural, guvernamental si educational, Edmonton este cunoscut ca si “Orasul Festivalelor” datorita numeroaselor festivale gazduite de acest oras. Dintre acestea, amintim: “The Works Art  & Design Festival”, in cadrul caruia sunt expuse lucrari internationale renumite de arta si design, dar si lucrarile tinerilor artisti, “Capital Ex” cu artificii, activitati si jocuri de carnaval si “Edmonton International Fringe Festival”, festival ce reuneste multi artisti de teatru.

De asemenea, Edmonton a fost considerat orasul nord-american cu cel mai mare potential economic de o publicatie a Financial Times. Potentialul economic, infrastructura in dezvoltate, resursele umane, eficienta costului si standardele ridicate de viata plaseaza acest oras pe locul 4 in topul marilor orase nord-americane. Recunoscut pentru atitudinea fata de mediu, pentru sectorul puternic de stiina si industia tehnologica, Edmonton este considerat si un loc foarte bun pentru promovarea investitiilor si dezvoltarea afacerilor.

Unde ai putea lucra

Cel mai puternic domeniu in Edmonton este industria petrochimicalelor, urmata de constructii, sanatate , IT si domeniul bancar. Pe langa acestea, si domeniul vanzarilor retail este bine dezvoltat.

Edmonon este un centru economic major pentru zona centrala si de nord a regiunii Alberta si pentru industria petrolului si a gazelor. Traditional, datorita rezervelor masive de petrol si gaze naturale – cele mai mari din lume dupa cele ale Arabiei Saudite, Edmonton a fost un nucleu pentru industria petrochimica, aceasta dandu-i orasului porecla de “Capitala petrolului in Canada”.

Cu toate acestea, economia orasului este una dintre cele mai diversificate din Canada. Unul dintre cele mai puternice sectoare este cel al tehnologiei, in Edmonton existand filiale a urmatoarelor mari companii: IBM, Telus, Intuit Canada, Canadian Western Bank, BioWare, Matrikon, General Electric si Stantec Inc. Mare parte din dezvoltarea sectorului tehnologic se datoraza reputatiei de centru de cercetare si educatie, stabilita de initativele Universitatii din Alberta si Consilului de Cercetare din Alberta.

Iti permiti sa locuiesti aici?

Fiind situat in provincia canadiana cu taxe scazute, rezidentii orasului platesc considerabil mai putine impozite decat rezidentii altor zone in Canada. Mai mult, costurile sunt similare in aproape toate orasele din provincia Alberta. Intr-un studiu organizat de guvernul regiunii in 2011 care compara orasele din Alberta in functie de costuri, Edmonton s-a clasat pe o pozitie medie, nu departe de orasele cu cele mai mici costuri.

Cele mai mari costuri sunt cele pentru cazare, respectiv chiria si alte utilitati, pentru transport si utilitati. De asemenea, costurile pietei imobiliare s-au stabilizat, cu o usoara tendinta de crestere. Chiar si asa, costurile pentru imobiliare in Edmonton raman considerabil mai mici decat in alte orase canadiene ca Vancouver sau Toronto.

Romani in Edmonton

Comunitatea de romani este bine reprezentata in Edmonton, la momentul actual in oras existand doua organizatii ale romanilor. Prezenti si online, e o comunitate in continua crestere.

Tags: , ,

9 Responses to “Despre Edmonton, Alberta”

 1. PetrescuFlorentin Says:

  foarte interesant

 2. chifanescu Says:

  As dori sa stiu cum pot lua legatura cu cei din comunitatea de romani din Edmonton ?

 3. Dumitru Bardasu Says:

  Inginer chimist (tehnologie organică) cu experienţă în petrochimie. Dacă prezint interes şi până la ce vârstă? Mulţumesc!

 4. Szilard - Csaba Benko Says:

  Buna ziua pt. toate echipa .In primul rd va multumesc , pt. ca existati , si va doresc spor in cea ce faceti , si tineti tot asa.Dupa cum vedeti , sunt nou pe website , si sunt foarte hotarit in cea ce vrea sa fac , unde vrea sa ajung.In primul rind , ca primul pas o sa completez formularul , pt a vedes cit de eligibil sunt pt.a emigra in Canada , dar stiu , ca sunt , pt.ca am facut pasul asta acum un an.Cea ce vrem, cum am spus sa emigram in Canada cu toate familia , care se compune din Sotia , 2 fete ( 7 si 5 ani ) si Eu .In primul rind ne-am gindit sa mergem , sa incercam in Quebec , Montreal , pt. ca acolo avem un prieten de familie , si ar fi cool sa fim impreuna.Stim , ca in cazul asta trebuie sa invatam limba franceza , pt. ca acolo limba oficiala este franceza.Suntem constient , ca tot cea ce trebuie sa facem , trebuie sa fie in franceza , compectarea docum. , teste , prezentare la Ambasada , ect.Si de asemenea stim , ca e vorba si de o suma foarte mare pt.ca sa putem pleca . Tot mai de aceea eu ( sotul ) in momentan sunt in strainatate si cistig banii respectivi.Cea ce am nevoie , pt. a putea sa continu planul pt. emigrare , va rog sa i-mi trimitet un nume ( pers. de contact ) si indicatii , detalii cu pasurile ce trebuie facute pt. a emigra cit mai repede si usor , sigur. Va multumesc , Csaba . PS. familia este iin jud.Covasna si cel mai apropriat cetru este Brasov , va rog , pers. de cont sa fie pe cit posibil din Brasov. Adresa mea de email : benkosz@yahoo.com Mersi Beaucoup .

 5. MIREL MIHAI Says:

  Sunt operator cnc pe masini HAASsiFADAL cu cap vertical sistem fanuc stiu sa lucrz si in inch si milinetri.As dori sa lucrez cu drept de lucru in aceasta zona.

 6. adrian Says:

  Sunt interesat de tot ce reprezinta o noua provocare .

 7. VALI TUDOR Says:

  MI-AR PLACE SA TRAIESC ACOLO, DAR CRED CA NU AM SANSE SA EMIGREZ IN CANADA, AM 44 DE ANI.

 8. Szakacs Zsolt Says:

  Buna ,
  M-ar interesa si pe mine daca cineva stie un site din Canada unde gaesesc de lucru ca lacatus sau tamplar tare mult m-ar interesa deocamdata ca as vrea sa ma stabilesc in Canada cu familia .Daca stie cineva sa ma contacteze sunt interesat de orice oferta de lucru .
  Multumesc.

 9. patrick Says:

  As dorii sa stiu mai multe despre emigrarea in Canada si ce sanse am avand varsta si eu si sotia mea de 41 ani.Eu tehnician in constructii iar sotia mea referent bancar.Avem un baiat de 12 ani.Mi se pare o adevarata provocare deoarece aici nu mai este nici o sansa.

Parerea ta conteaza