Despre limba vorbita in Canada?

Engleza, in afara de Quebec unde e franceza. Asta inseamna ca in general (90% din locuri) nu va descurcati cu franceza in Ontario sau cu engleza in Quebec. Sint si persoane bilingve insa nu atit de des pe cum ne-am astepta (poate doar in Montreal). Aveti un avantaj la gasirea unui loc de munca daca vorbiti ambele limbi (e si mai bine platit), asa ca nu uitati sa mentionati asta, daca e cazul. In comunitati etnice se vorbeste limba comunitatii (in bisericile romanesti se vorbeste romaneste). O sa auziti pe strada toate limbile pamintului, inclusiv romaneste. Exista la TV si emisiuni in diverse limbi (inclusiv “Noi Romanii” sambata).

Bineinteles ca multa lume aici vorbeste cu accent, insa este mult mai important sa puteti comunica efectiv (sa intelegeti ce vi se spune si sa puteti raspunde). Si bineinteles ca este cu atit mai bine cu cit stiti mai bine limba. Daca stiti deja limba o sa puteti sa va cautati direct de lucru, fara alte cursuri de limba. Daca nu ati invatat in RO o sa invatati aici platind $800/luna chirie (v-a convins asta? :) ).
Engleza vorbita in Canada este 90% ca si limba engleza americana. Exista totusi citeva diferente, de exemplu (prima varianta e folosita in Canada): centre – center, colour – color, cheque – check, etc.. Vezi de exemplu asta.

Indiferent cit de bine sau rau stiti engleza sa aveti grija cu citeva lucruri care sa le puteti spune fara probleme: cifrele si literele (spelling) inclusiv sa va spuneti numele pe litere, zilele saptaminii, lunile anului, etc.

Parerea ta conteaza