Evenimente de Paști în Canada

Canadienii petrec ziua de Paște in diferite moduri: unii aleg sa o petreacă în familie, alții la o vânătoare de ouă, iar acest articol vă prezintă cele mai interesante evenimente organizate de Paște in Canada.

The Great A-Mazing Egg Hunt

Eveniment foarte popular, are loc în faimoasa grădină botanică Van Dussen din Vancouver și se adresează familiilor cu copii cu vârsta între 2 și 10 ani. Biletele se vând toate în fiecare an cu mult timp înainte.

Organizat în jurul unei tradiții canadiene foarte îndrăgite de copii, și anume vânătorea de comori cu ouă. Vânătoarea de comori cu ouă e organizată înăuntrul și în exteriorul labirintului VanDussen. Cei mici pot să aleagă între diferite activități: să participe la vânătoarea de ouă, să se întâlnească cu Mr Bunny –  Iepurașul de Paște și cu Ariciul Philbert sau să participe la atelierele de artizanat. Disponibil publicului într-o singură zi pe an, în două intervale, între orele 10:00 – 12:00 și 13:00 – 15:00. Pentru a participa, trebuie să achiziționați bilete în avans înainte de ziua în care are loc evenimentul. Toți cei care participă sunt înscriși automat la o tombolâ având ca premiu un cos cu bunătăți.

Pe lângă acesta, în luna aprilie, în cadrul grădinii botanice Van Dussen are loc și un atelier de pictură în aer liber. Cei care participă au șansa de a picta sub o boltă de cireși înfloriți alături de alți artisti. Cursul este condus de profesori artiști profesioniști. Vedeți aici lista completă de evenimente.

Toronto Beaches Lions Annual Easter Parade

De 40 de ani, această paradă marchează sărbatoarea Paștilor și sosirea primăverii. Un eveniment pentru toată familia, anul acesta are loc pe 8 aprilie.

Aproximativ 50.000 de persoane au participat anul trecut la această paradă. Parada de Paști din Toronto se organizează anual începând din 1966, iar anul acesta promite cele mai atractive festivități de până acum. În cadrul paradei din 2010, au defilat peste 100 de care și 10 trupe, astfel încât toți spectatorii să se poată bucura de spectacol.

Programată să înceapă la ora 2p.m. în data de 8 aprilie, ruta paradei de anul acesta pornește de la Neville Park și se îndreaptă către vest de-a lungul Queen Street catre Woodbine Avenue. Oficial, Parada de Paște este sponsorizată de clubul Lions din Toronto. Pentru informații legate de participare și de paradă, vă rugăm să vedeți aici.

Plimbări cu trenuletul in Stanely Park

În weekendul de Paste, indiferent de vremea de afară, rezidenții orașului Vancouver se pot bucura de una dintre cele mai cunoscute atracții ale orasului – o plimbare specială cu trenul în miniatură din Stanley Park.

Urmând traseul șerpuit, trenul în miniatura călătorește peste coline și prin tunele, oferind călătorilor o priveliște pitorească de-a lungu plimbării. Unul dintre cele patru motoare ale trenulețului este o replică a Canadian Pacific Railway #374, foarte cunoscut pentru faptul ca a adus primul tren transcontintental de pasageri în Vancouver la sfârșitul anulor 1880. Adevăratul motor #374 este expus într-un pavilion special localizat aproape de Centrul pentru Arte și Recreere al comunității Roundhouse.

În 1964, in urma unui havoc creat de taifunul Frieds, o zonă defrișată a pădurilor a fost transformată într-un circuit în formă de potcoavă de administratorul de la acea vreme, iar astfel a luat naștere traseul de cale ferata în miniatură in Stanley Park. Pentru mai multe informații despre bilete sau orar, vă rugăm să vedeți aici.

Cel mai mare ou de Paste din lume

Cunoscut și sub numele de Pysanka, cel mai mare ou de Paște din lume se găsește în Vegrebille, Canada. A fost construit în 1975 în memoria primilor imigranți ucrainieni sosiți în Edmonton.

Pysanka este de fapt un puzze imens conținând 524 modele cu stele, 2206 triunghiuri echilaterate și 3512 fațete vizibile. Conceput de profesorul Roland Resch, Pysanka este recunoscut la nivel mondial nu doar ca o operă de artă unică, dar și o mare realizare din punct de vedere matematic, architectural și din punct de vedere tehnic.

Mii de turiști din jurul lumii vizitează Vegreville în fiecare an, admirând aceasta atracție. Pe Pysanka, este scrisă o dedicație în patru limbi:” Pysanka – sau Oul de Paște simbolizează armonia, vitalitatea și cultura comutății și este dedicat ca un tribut celei de-a 100a aniversare a Poliției Roiale Canadiene care a adus pace și securitatea celei mai mari așezări multiculturale din Canada”.

Parerea ta conteaza