Festivaluri și evenimente de Paște

Parada Anuală de Paște Toronto Beaches Lions

Multe orașe din Canada organizează parade de Paști, cum ar fi Toronto Beaches Lions Annual Eastern Parade. De 40 de ani, această paradă marchează sărbatoarea Paștilor și sosirea primăverii.

Aproximativ 50.000 de persoane participă anual la această paradă. Parada de Paști din Toronto se organizează anual începând din 1966, iar anul acesta promite cele mai atractive festivități de până acum.

Programată să înceapă la ora 2 pm în data de 20 aprilie,  parada de Paște este sponsorizată de clubul Lions din Toronto. Pentru informații legate de participare și de paradă, vă rugăm să vedeți mai multe detalii aici.

Cel mai mare ou de Paște

Cel mai mare ou de Paste din lume a fost făcut în Canada, în Vegreville, Alberta. In 1974 spre a sărbători primele așezări ucrainiene de la est de Edmonton, Alberta oul de Paști sau „Psynka”  a fost creat. Oul este alcătuit din aproape 2000 de triunghiuri de aluminiu și are un diametru de opt metri, fiind decorat cu negru, auriu si argintiu.

Acesta este o reprezentare a oualor de Paste din Ucraina, numite si Pysanka, infatisand Cele două țări sunt strâns legate prin acest simbol păstrat cu sfințenie. Este decorat în culorile negru, auriu și argintiu, fiind o reprezentare a ouălor tradiționale din Ucraina, care poartă numele de Pysanka. Cele două țări sunt strâns legate prin acest simbol păstrat cu sfințenie.

Conceput de profesorul Roland Resch, Pysanka este recunoscut la nivel mondial nu doar ca o operă de artă unică, dar și o mare realizare din punct de vedere matematic, architectural și din punct de vedere tehnic.

Mii de turiști din jurul lumii vizitează Vegreville în fiecare an, admirând această atracție. Pe Pysanka, este scrisă o dedicație în patru limbi:” Pysanka – sau Oul de Paște simbolizează armonia, vitalitatea și cultura comunității”.

Iepurașul de Paște

Iepurașul de Paște  este cunoscut pentru faptul că aduce dulciuri pentru copii mici, asa că toate coșurile de Paste sunt pline cu iepurași de ciocolată sau de pluș.

Grădinile zoologice din Canada oferă copiilor în această perioadă șansa de a mângâia și de a se juca cu iepurași și alte animăluțe pufoase.

Plimbări cu trenulețul 

În weekendul de Paște, locuitorii orașului Vancouver se pot bucura de una dintre cele mai cunoscute atracții ale orașului, și anume o plimbare cu trenul în miniatură din Stanley Park.

Trenul în miniatură călătorește peste coline și prin tunele, oferind călătorilor o priveliște pitorească de-a lungu plimbării. Unul dintre cele patru motoare ale trenulețului este o replică a Canadian Pacific Railway #374, foarte cunoscut pentru faptul ca a adus primul tren transcontintental de pasageri în Vancouver la sfârșitul anulor 1880.

Parerea ta conteaza