Festivaluri de sarbatori in Canada

De sarbatori, in Canada se organizeaza o multime de festivaluri si parade. Orasele prind viata prin festivalurile luminilor, iar cei mici pot sa il vada pe Mos Craciun la diferite parade. Va invitam sa descoperiti cateva dintre aceste evenimente.

Fantasmagorie,
In Quebec-City, e un spectacol de lumini arhitecturale proiectate pe fatada bisericii St. Roch. Biserica este iluminata, iar luminile se transforma in functie de muzica care se aude.  Spectacolul se desfasoara in fiecare dupa-masa intre 22 decembrie –  4 ianuarie, la intervale de jumatate de ora.

Acest specacol unic a fost creat pentru a scoate in evidenta arhitectura biseicii intr-un cartier plin de viata. Fantsmagorie e un spectacol magic de lumini care amplifica atmosfera de sarbatori. Programul complet si alte evenimente aici.
Locatie: Piata din fata bisericii st. Roch, Quebec City
Data: intre 22 decembrie 2011 –  4 ianuarie 2012
Orele: intre 6pm – 9pm
Interval: fiecare 30 minute
Durata spectacolului: 20 minute


Festivalul Luminilor in Toronto
Din gradina botanica VanDusen este un eveniment care nu trebuie ratat, fiind  distractiv pentru toti, chiar si pentru cei mici. Gradina botanica VanDussen se transforma intr-un loc magic datorita luminitelor colorate raspandite printre flori, copaci.

Editia de anul acesta include evenimente ca si camera de zi a lui Mos Craciun, unde dupa-amiaza, mosul apare din ora in ora intre 9 si 24 decembrie, spectacol de lumini la lacul din interiorul gradinii, Padurea de turta dulce, Aleea Candy Cane. De asemenea, daca va e foame puteti sa incercati preparatele doamnei Mos Craciun, turta dulce si alte dulciuri alaturi de cafea sau ceai cald, cidru cald. Toate detaliile aici.
Locatie: Gradina Botanica Van Dussen
Data: intre 9 decembrie 2011 – 2 Ianuarie 2012, cu exceptia 25 decembrie cand gradina este inchisa.


Festivalul de lumini, Cascada Niagara, Ontario
De la inceputul lunii noiembrie pana in prima saptamana din Ianuarie, Festivalul de Luminin de Iarna de la Cascada Niagara este un spectacol unic de lumini care include un traseu iluminat de 5 km cu displayuri luminate, artificii deasupra cascadelor.  De asemenea, sunt organizate concerte si specacole pentru copii.

Parcurile Niagara, in apropierea cascadei sunt decorate cu display-uri luminoase tematice cum ar fi clasice Walt Disney si cel mai mare display animat al steagurilor canadiene si americane. In fiecare vineri, la ora 9 seara, est organizat un spectacol de artificii deasupra cascade, iar pe data de 31 Decembrie, este organizat un spectacol special cu ocazia Anului Nou. Toate detaliile aici.

Locatie: Majoritatea evenimentelor si spectacolelor de lumini au loc in inima Niagra Falls aproape de cascada insesi si aproape de resortul Niagra Casino.
Data: intre 5 noiembrie 2011 –  31 ianuarie 2012


Paradele cu Mos Craciun
In fiecare oras Canadian sunt parade cinstea lui Mos Craciun, sau SantaClaus cum ii spun canadienii. Din acestea, patru au loc in Toronto. Daca nu ajungeti la cea mai mare sau daca vreti sa evitati multimea, puteti alege paradele mai mici locale care au loc in sezonul sarbatorilor. Vedeti aici datele si locatiile paradelor de Craciun.

Tags: , , , ,

5 Responses to “Festivaluri de sarbatori in Canada”

 1. ANGHEL ION CATALIN Says:

  Descriere incitanta . As prefera sa particip macar la …. toate cele din marile orase + Niagara !!!

 2. melu mihai Says:

  as fi foarte fericit sa-i duc pe copii in canada

 3. angela Says:

  frumos, abia astept sa vin în 2012, e superb

 4. titi ailenei Says:

  este absolut mirific…oare va fi posibil sa ajung acolo vreodata?…vom vedea…sarbatori fericite!

 5. Robu Maria Says:

  Nimic nu poate fi mai splendid decat Sarbatoarea Craciunului, cu minunatele spectacole de lumini si artificii, traditiile si paradele locale specifice.
  Totul merita a fi vazut si admirat de lumea intreaga, daca nu in realitate, macar in imagini raspandite prin intermediul televiziunii.
  Va multumim din toata inima pentru informatiile pe care ni le dati.

Parerea ta conteaza