Festivaluri de vara in Canada

Calgary Stampede

Cunoscut și ca cel mai mare spectacol în aer liber, The Calgary Stampede e unul din cele mai mari festival canadiene. Pentru 10 zile în luna iulie a fiecărui an, în oraș sunt organizate spectacole de rodeo, de teatru și alte atracții agricole.

Festivalul a fost organizat prima oară n 1912,  la initiativa lui Guy Weadick, cowboy și actor în spectacolele de varietăți cu specific western.  Valorile de bază promovate se înspiră din tradiția western: ospitalitate, integritate, mândria de a aparține unui loc anume și angajamentul față de comunitate.

Datorită faptului că peste 7500 animale sunt incluse în acest festival, asociația care se ocupă de organizarea evenimentului a introdus un program care are în vedere îngrijirea animalelor. Acesta, denumit simbolic “Fitness to Compete” este recunoscut ca unul din cele mai bune astfel de programe din America de Nord șiabordează într-un mode foarte disciplinat îngrijirirea animalelor.

Festivalul are un impact economic foarte puternic asupra regiunii, vizitatorii cheltuind în jur de $345 milioane de dolari pentru cazare, mese la restaurant și alte afaceri locale. Anul acesta este sărbătorită ediția aniversară de 100 de ani, iar evenimentul are loc intre 6-15 iulie. Vedeți aici bilete.

Festivalul Caribana din Toronto

Cel mai mare festival cultural din America de Nord, Caribana din Toronto ajunge anul acesta la cea de-a 46-a editie. Organizat incepand din 1967, festivalul a crescut, ajungand sa cuprinda sute de evenimente si petreceri inspirate de cultura insulelor Caraibe.

Initial, festivalul dura trei zile, dar in timp a luat amploare, ajungand la trei saptamani de sarbatoare in care orasul e absorbit de o buna dispozitie molipsitoare. Frumusetea festivalului consta si in publicul variat care il atrage: de la familii de peste tot din Canada la tineri necasatoriti care doresc sa se bucure de distractii si petreceri.

La deschiderea festivalului este muzica live, o varietate de delicioase preparate cu specific Jamaican sau cubanez, sepctacole de arta si teatru care pun in centru stilul de viata inspirit de Caraibe. Din evenimentele care au loc in cadrul sarbatorii, cea mai importanta e parada in sine, la care participa peste 10,000 de personale mascate si costumate, dansand pe ritmurile vibrante ale muzicantilor care ii insotesc.

Nelipsite sunt petrecerile de noapte –  anul acesta sunt organizate peste 30 de asemenea evenimtente in cluburi exclusive cu muzica specifica dancehall, reggare si Soca.

Peste un million de turisti sunt asteptati in Toronto pentru a se bucura de ce ofera festivalul Caribana. Pentru bilete sau alte detalii, va rugam vedeti aici.

Bard on the Beach, Vancouver

Cel mai mare festival shakesperian din Canada prezinta operele marelui dramaturg din iunie pana in septembrie in aer liber, in corturi deschise, ridicate special, avand in spate stectaculosul décor natural  al muntilor.

Anul acesta festivalul sarbatoreste cea de-a 23-a editie si reprezinta unul dintre cele mai mari festivaluri non-profit.  Bard on the Beach a fost stabilit in 1990 cu scopul de a oferi rezidentilor si turistilor din Vancouver productii de teatru accesibile, dar in acelasi timp si de cea mai inalta calitate.

O companie profesionala de teatru, in festival se implica in fiecare sezon 30 de actori, alaturi de o echipa exceptionala de regizori, designeri si tehnicieni. Sustinute de peste 200 de voluntari, productiile festivalului primesc atat laudele criticilor si cat si ale publicului si se joaca tot timpul cu casa plina.

Pe langa productiile shakesperiene, Bard ofera si activitati ca concerte de opera sau ateliere de specialitate. In zona din imprejur, cunoscuta si sub numele de “Bard Viillage” , vizitatorii pot savura o bautura sau sa se delecteze la cumparaturi. Evenimentele includ si degustari de vinuri si de branzeturi –  mai multe detalii despre programul si piesele din acest an veti gasi aici.

Niagara New Vintage Festival, Ontario

Organizat in regiunea viticola Niagara intre Nigara-on-the-Lake si Grimbsby, la acest festival participa peste 30 de podgorii care primesc vizitatori cu degustari de vin, tururi si alte evenimente speciale. Vedeti aici mai multe detalii.

Just for Laughs Comedy Festival, Montreal

Cel mai mare festival de comedie din lume se tine in Montreal pe o durata de 10 zile. Reuneste cei mai multi artisti de comedie din lume in evenimente organizate atat in interior cat si in exterior. Include si un festival de filme de comedie si a dat nastere unui spectacol de televiziune care este transmis international.

In fiecare zi, interpetii de strada, “noii actori de vaudeville” si altii organizeaza spectacole in tot orasul cu precadere in zona “Latin Quarter”, recunoscuta pentru teatrele, cafenelele si buticurile ei. In cursul serilor, cluburile si alte localuri care organizeaza reprezentatii live prezinta programe speciale care sustin interpretii de comedie.

Festivalul atrage spectatori din jurul lumii, iar multi dintre vizitatori sunt agenti, producatori sau manageri din industria divertismentului care cauta noi talente. Just for Laughs a fost o rampa de lansare pentru multe sitcomuri si cariere din industria televiziunii din State.

Incepand cu 1996, Just for Laughs include si Comedia – un festival de filme de comedie, care acorda premii pentru filme de lung si scurt metraj. In 2005, au fost difuzate 205 de productii din jurul lumii.

Pentru detalii despre productiile din acest an, va recomandam sa vedeti aici.

Parerea ta conteaza