Festivalurile sărbătorilor de iarnă în Canada

Festival of Northern Lights

Acest festival are loc în Ontario, Canada din 15 Noiembrie până pe 4 Ianuarie. Reprezintă o expunere imensă a luminițelor de Crăciun care atrage numeroși localnici dar și turiști în fiecare an. Este considerat unul dintre festivalele de iarnă canadiene cele mai superbe care datează încă din 1987.

25 de km de luminițe sunt expuse în tot orașul pe străzi și în parcuri. Din 2008 pentru acest festival s-au folosit lumini de tip led-uri din diferite motive precum  protejarea mediului înconjurător, pentru a diminua costurile și pentru a extinde magnitudinea acestui eveniment anual. Mai multe detalii găsiți aici.

Paradele lui Moș Crăciun

Paradele lui Moș Crăciun sunt niște parade care au loc anual în Canada pentru a sărbători oficial deschiderea sezonului de Crăciun și mult așteptata venire a lui Moș Crăciun. În cadrul acestor parade veți avea posibilitatea de a vedea mulți oameni deghizați în Santa Claus, marșuri și dansuri în spiritul Crăciunului, dar și trupe care cântă colinde și alte cântece tematice de Crăciun.

Anumite magazine sponsorizează aceste parade, facându-și astfel reclamă în timpul sezonului cumpărăturilor de Crăciun.  Acest tip de parade care se încheie la sfârșitul anului atrag numeroși copii dornici să îl vadă pe Moș Craciun, dar și adulți. Vedeți aici datele și locațiile paradelor de Crăciun.

Toronto Cavalcade of Lights

Acest festival are loc încă din 1967 și a fost inițial destinat inaugurării Primăriei, dar  a devenit cu fiecare sezon un festival extraordinar al luminilor care se desfășoară de-a lungul întregului Toronto.

Festivalul are loc începând cu ultima săptămână a lunii noiembrie cu aprinderea celor peste 100,000 de luminițe de Crăciun aranjate frumos pe un brad imens. În cadrul acestui festival printre activitățile preferate ale vizitatorilor se numără un tur cu autobuzul prin cartierele decorate ale orașului, organizarea diferitelor petreceri  în aer liber sau demonstrații de patinaj. În fiecare duminică au loc concerte , iar festivitățile se încheie cu un minunat concert de Anul Nou. Aici veți găsi mai multe informații despre acest festival.

Niagara Falls Winter Festival of Lights

Festivalul de lumini începe din 9 Noiembrie și durează până pe 31 decembrie. De-a lungul festivalului cascada este luminată în culorile curcubeului, oferind un spectacol unic de lumini. Parcurile Niagara, din apropierea cascadei sunt decorate cu display-uri luminoase tematice, iar festivitățile se încheie cu niște frumoase focuri de artificii.

De asemenea, în cadrul acestui festival sunt organizate diferite concerte anual și specacole pentru copii. Mai multe detalii despre acest festival găsiți aici.

 

Parerea ta conteaza