Informatii generale despre Canada. Unde, cum?

Poate deja aţi primit informaţii generale despre noua dumneavoastră ţară. Dar ceea ce veţi avea acum nevoie să ştiţi este mult mai specific. Unde puteţi primi lecţii de limbă? Dar despre locuinţă? Cum veţi face să găsiţi un job în Canada? Pe cine să sunaţi pentru a afla despre şcoli pentru copiii dumneavoastră?

Ghidul şi broşurile “Welcome to Canada” vă pot ajuta să găsiţi răspuns la aceste întrebări. Canada este o ţară mare şi fiecare provincie este diferită. Chiar dacă nu vă putem oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie, vom putea să vă îndrumăm către departamentele, agenţiile şi organizaţiile care vă pot ajuta. Unele vor putea să vă ajute direct, altele vă vor îndruma către alte surse de informare.

Organizaţiile de ajutorare a imigranţilor vă pot ajuta să vă integraţi în societatea canadiană şi multe din serviciile lor sunt gratuite. Contactaţi o organizaţie de ajutorare a imigranţilor pentru a constata ce servicii asigură. Puteţi găsi adresele şi numerele de telefon ale unora din aceste organizaţii în broşura intitulată “Finding Help in Your Community”, care se găseşte în despărţitura de la sfârşitul acestui ghid.

Multe din aceste organizaţii reprezintă un număr de diferite servicii şi grupuri pentru imigranţi, deci ele sunt un foarte bun loc de început.
Cele trei nivele de guvernare ale Canadei – federal, provincial şi municipal – oferă, de asemenea, o varietate de programe şi servicii pentru noii veniţi. Cine oferă aceste programe şi servicii poate varia de-a lungul Canadei, atâta timp cât diferite provincii au diferite înţelegeri cu guvernul federal privind imigrarea. Veţi găsi cele mai frecvent folosite numere de telefon ale organizaţiilor guvernamentale în broşura numita “Key Information Sources”, aflată la sfârşitul acestui ghid. Pentru a găsi informaţii despre cursurile gratuite de limbă în zona dumneavoastră, vă rugăm să vă consultaţi broşura numită “Language Training”, aflată, de asemenea, la sfârşitul acestui ghid.

De când provincia Quebec se ocupă de cele mai multe aspecte ce privesc programul său de imigrare, acest ghid nu acoperă serviciile din această provincie. Daca v-aţi planificat să vă stabiliţi în Quebec, veţi putea consulta ghidul lor intitulat “Vivre au Quebec!”. Puteţi obţine acest ghid de la Ministerul Relaţiilor cu Cetăţenii şi al Imigrării (Ministère des Relations avec les citoyens et de l’Immigration – MRCI ).

Veţi găsi numerele de telefon ale MRCI pentru zona dumneavoastră prezentate în broşurile numite “Key Information Sources” şi “Finding Help in Your Community”, aflate la sfârşitul acestui ghid.

Instituţiile religioase, grupurile comunitare, asociaţiile etnice şi cluburile pentru noii veniţi, care vă pot oferi o mână de ajutor, sunt probabil localizate chiar în vecinătatea dumneavoastră. Numerele lor de telefon pot fi găsite chiar în cartea de telefon.

Atenţie, informaţiile şi serviciile asigurate pot diferi de la un loc la altul. Pentru a obţine cât mai mult din acest ghid şi din broşurile care îl însoţesc, vă sugerăm:

 • obţineţi o hartă a comunităţii dumneavoastră;
 • obţineţi o copie a cărţii de telefon; şi
 • contactaţi organizaţiile de ajutorare a imigranţilor din comunitatea dumneavoastră.

Acest ghid, împreună cu o organizaţie de îndrumare a imigranţilor, vă poate ajuta să treceţi primii paşi pe care trebuie să-i faceţi la instalare. Vă poate ajuta să obţineţi informaţiile ce vă lipsesc şi să aflaţi ce servicii aveţi nevoie. Ghidul “Welcome to Canada” include şi o listă care vă ajută cu ceea ce trebuie să faceţi la început.

2 Responses to “Informatii generale despre Canada. Unde, cum?”

 1. Adelina Nan Says:

  Excelenta initiativa voastra de a publica pe site resurse despre emigrarea in Canada sa stiti va veti ajuta multe persoane in ceea ce priveste procesul de emigrare si mai ales persoanele care sunt deja acolo.
  Eu sunt aici de 1 an, sunt integrata foarte bine, nu mai am nevoie de acest ghid, insa daca as fi avut la dispozitie aceste resurse in urma cu un an, mi-ar fi prins foarte bine.

  Inca o data, felicitari Viacanada pentru initiativa de a-i ajuta pe romanii proaspat sositi in Canada.

 2. admin Says:

  Multumim mult pentru aprecieri. Incercam sa ii ajutam cat mai mult pe cei care vor sa emigreze.

Parerea ta conteaza