Sărbătorile de Paște în Quebec

În timp ce pentru majoritatea oamenilor Paștele este o sărbătoare cu o puternică semnificație religioasă, mulți le privesc ca pe un semn al sosirii primăverii. Week-end-ul prelungit din preajma sărbătorilor pascale se poate transforma într-un mini-concediu pentru turiștii care vizitează orașul Quebec și nu numai.

Cele patru zile libere, începând cu Vinerea Mare și terminând cu Lunea Paștelui, le oferă vizitatorilor și localnicilor deopotrivă posibilitatea de a se bucura de frumusețile orașului. Este oportunitatea perfectă de a vă aventura în oraș și de a-i descoperi frumusețile ascunse, pentru că în această perioadă Quebec-ul prinde viață, odată cu suflul primăverii.

Orașul oferă posibilități de distracție pentru întreaga familie, de la activități sportive la turism religios sau grădini zoologice unde cei mici pot face cunoștință cu diferite specii de animale.

Ciocolata, la mare căutare

Unul din simbolurile sărbătorilor pascale este iepurașul, iar fabricanții de ciocolată profită din plin de această perioadă, umplând rafturile magazinelor cu ciocolăți și dulciuri delicioase, turnate în această formă deosebită care îi amuză mai ales pe copii.

Este perioada în care vă puteți răsfăța gusturile cu un sortiment impresionant de delicatese și preparate din ciocolată, iar orașul Quebec are suficiente magazine de profil unde puteți degusta și cumpăra cele mai bune tipuri de ciocolată, de toate formele și mărimile.

Toată lumea pe pârtie!

Soarele vă zâmbește de sus, de pe cer, iar pârtiile sunt încă acoperite cu zăpadă. Este vremea perfectă pentru o ieșire la ski, cu prietenii sau cu familia. Proprietarii pârtiilor pregătesc, în această perioadă, diverse activități pentru cei mici și cei mari, iar vizitatorii se pot bucura de cele mai diverse oferte.

Și în acest an, sezonul de ski se încheie cu o distracție pe cinste, în vârful munților înalți. Turiștii sunt așteptați cu grătare și mâncăruri deosebite preparate în aer liber, castele gonflabile pentru copii și o pârtie impecabilă, cu multă zăpadă, pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Turism religios

Orașul Quebec este destinația potrivită atât pentru tineri, cât și pentru oamenii mai în vârstă sau pentru persoanele care preferă turismul religios. În această perioadă, bisericile-monument primesc cu drag un număr impresionant de credincioși, sosiți din toate colțurile lumii. Astfel, turiștii au ocazia să admire moștenirea arhitecturală și spirituală a orașului Quebec și a localităților din apropiere.

Cele mai vizitate biserici sunt Catedrala Sfintei Treimi, Catedrala NotreDame de Quebec, Biserica Notre Dame des Victoires și Biserica Prezbiteriană Sf. Andre.

Tradiția siropului de arțar

Siropul de arțar este un preparat delicios, foarte îndrăgit de canadieni. La mijlocul lunii martie, odată cu sosirea primăverii, arta preparării siropului de arțar începe să devină o mare atracție pentru turiștii sosiți din întreaga lume. Seva este extrasă din această plantă și fiartă până se îngroașă și devine sirop. Acesta este gustul autentic al Canadei și cei ce vizitează orașul Quebec au ocazia să-l savureze din plin.

Parerea ta conteaza