Preparate tradiționale de Paște

Preparate delicioase sunt pregatite cu ocazia Paștelui în fiecare casă. După tradiționala rugăciune de Paști, prin care credincioșii îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru sacrificiul pe care l-a făcut pentru salvarea omenirii, canadienii se așează la masa pascală.

Meniul de Paști variază de la jambon afumat până la miel. Cele mai populare feluri de mâncare sunt dovleacul copt în sirop de arțar, salata Nicoise, tartă cu mere acrișoare și ouăle servite cu sirop de arțar.

Pâinici cu cruce

Specifice pentru Good Friday sunt pâinicile cu cruce. Acestea sunt facute dintr-un aluat asemănător celui de pâine, amestecat cu stafide și alte fructe uscate. Apoi sunt decorate cu o cruce, facută dintr-un aluat special. După ce se coc, acestea sunt unse cu o glazură de zahăr și servite cât sunt calde.

Deși mulți dintre cei care păstrează acest obicei cred că este vorba despre simbolul religios al crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos, se spune că, de fapt, acest obicei a fost moștenit de la saxoni, care aveau obiceiul de a sacrifica un bou în cinstea Zeiței Fertiliății, în fiecare an, în preajma Paștelui.

Maple Baked Beans

Maple Baked Beans se prepară rapid din boabe de fasole uscată, sirop de arțar, ceapă, muștar, bacon și alte condimente. Pentru această rețetă, puteți folosi și boabe de fasole din conservă, acestea nu vor modifica gustul mâncării. Puneți boabele de fasole care au stat în apă cu o zi înainte la fiert, acoperite cu apă și gătiți la foc mic aproximativ 45 de minute. Odată fierte, scoateți boabele și lăsați-le sa se usuce, după care puneți-le într-un vas pentru gătit la cuptor. Într-un bol mic, amestecați siropul de arțar, sosul de chilli, ceapa mărunțită, un pic de apă, sare și muștar și turnați amestecul peste boabele de fasole. Puneți vasul la cuptor, încălzit în prealabil și lăsați până când lichidul este absorbit în întregime, aproximativ o oră jumatate. Vedeți aici rețeta originală.

Potatoes Nicoise

Rețetă specific canadiană, potatoes Nicoise (cartofii Nicoise) e o caserolă delicioasă cu roșii, pătrunjel, cartofi, brânzeturi și condimente.

Ingredientele principale sunt roșiile, cartofii și ceapa care se taie în bucăți. Din pătrunjelul tăiat se prepară un amestec alături de restul condimentelelor: sare, busuoic, nucșoară și tarhon. Într-un vas, puneți jumătate din cartofii tăiați, după care adăugați jumătate din amestecul de condimente, jumătate din cantitatea de ceapă și din cea de roșii. Repetați straturile cu cantitațile rămase, iar la sfârșit, tăiați unt în bucăți mici și presărați deasupra caserolei. Acoperiți cu folie de aluminiu și gătiți la cuptor aproximativ 45 de minute. La final, presărați brânza rasă și mai puneți caserola la cuptor până lasă o crustă crocantă.

Apple Tart

Apple Tart sau tarta cu mere  este un desert foarte renumit în Canadași unul dintre preparatele pe care canadienii le serversc la masa de Paște. Nimic nu se compară cu o felie de tartă cu mere caldă servită alături de prieteni și familie.

Tarta cu mere poate să fie simplă sau aromată, în funcție de gusturile fiecăruia. Există mai multe tipuri de tartă: tartă cu mere clasică, cu mere și pere, cu mere și ghimbir, mere si nuci.

Parerea ta conteaza