Preparte tradiționale de Paste

În acest articol vă prezentăm câteva dintre preparatele pe care canadienii le servesc în mod tradițional la masa de Paște. Sperăm să vă placă rețele, iar dacă știți alte preparate care ar putea fi pe placul canadienilor, vă  așteptăm să le împărtășiți cu noi în secțiunea comentariilor.

Maple Baked Beans

Servit la masa de Paște, dar și în timpul anului, Maple Baked Beans se prepară rapid din boabe de fasole uscată, sirop de arțar, ceapă, muștar, bacon și alte condimente.

Acest fel de mâncare este extrem de practic și in restul anului datorită preparării rapide și datorită ingredientelor simple.

Cum se prepară? Puneți boabele de fasole uscată într-un vas cu apă cu o seară înainte de a le găti.  Pentru această rețetă, puteți folosi și boabe de fasole din conservă, acestea nu vor modifica gustul mâncării. A doua zi, puneți boabele de fasole la fiert, acoperite cu apă și gătiți la foc mic aproximativ 45 de minute. Odată fierte, scoateți boabele și lăsați-le sa se usuce, după care puneți-le într-un vas pentru gătit la cuptor. Într-un bol mic, amestecați siropul de arțar, sosul de chilli, ceapa mărunțită, un pic de apă, sare și muștar și turnați amestecul peste boabele de fasole. Puneți vasul la cuptor, încălzit în prealabil și lăsați până când lichidul este absorbit în întregime, aproximativ o oră jumatate. Vedeți aici rețeta originală.

Potatoes Nicoise

Rețetă specific canadiană, potatoes Nicoise (cartofii Nicoise) e o caserolă delicioasă cu roșii, pătrunjel, cartofi, brânzeturi și condimente. Poate fi servit alături de diferite preparate din carne.

Ingredientele principale –  roșiile, cartofii și ceapa se taie în bucăți. Din pătrunjelul tăiat se prepară un amestec alături de restul condimentelelor: sare, busuoic, nucșoară și tarhon. Într-un vas de yena, puneți jumatate din cartofii tăiați, după care adăugați jumătate din amestecul de condimente, jumătate din cantitatea de ceapă și din cea de roșii. Repetați straturile cu cantitațile rămase, iar la sfârșit, tăiați unt în bucăți mici și presărați deasupra caserolei. Acoperiți cu folie de aluminiu și gătiți la cuptor aproximativ 45 de minute. La final, presărați brânza rasă și mai puneți caserola la cuptor până lasă o crustă crocantă.

Cape Breton Scones

Rețetă tradițională pentru regiunea Noua Scoție, Cape Breton Scones sunt niște biscuiți deliciosi cu umplutură de afine sau de coacăze. Ideale pentru a fi servite alături de un ceai.

Se spune că denumirea acestor dulciuri se trage de la the Stone of Destiny (Piatra Destinului, locul unde regii Scoției erau încoronați). Original, Cape Breton Scones aveau formă triunghiulară, erau făcuți din ovăz și copți în cuptor pe vatră. Azi, aluatul acestor biscuiți se prepară cel mai des pe bază de faina, iar formele sunt diverse: cerc, pătrat, triunghi sau romb. Vedeți aici reteta pentru acești delicioși biscuiți.

Apple Tart

Un desert extrem de popular în America de Nord, tarta cu mere este și unul dintre preparatele pe care canadienii le serversc la masa de Paște. Nimic nu se compară cu o felie de tartă cu mere caldă servită alături de prieteni și familie.

În funcție de preferințele dumneavoastră culinare, tarta cu mere poate să fie simplă sau aromată. Există mai multe tipuri: tartă cu mere clasică, cu mere și pere, cu mere și ghimbir, mere si nuci etc. Vedeți aici câteva din cele mai bune rețete pentru Apple tart alese de revista Canadian Living.

One Response to “Preparte tradiționale de Paste”

  1. ionel Says:

    Hristos A Inviat! Am preparat pentru masa de paste o friptura traditonala de miel. Ingrediente: 2,5 kg carne miel,100 ml ulei,1 capatina usturoi,o legatura usturoi verde,cimbru si piper.Pus la macerat cu doua zile inainte de preparare,dupa carela cuptor la foc mic,din cand in cand se stropeste cu sosul din tava si putin vin.Pofta Buna!

Parerea ta conteaza