Primăvara în Canada

Cele mai populare activităţi organizate la sosirea primăverii în Canada sunt Festivalul Florilor de Cireş din Columbia Britanică, Sărbătoarea Lalelelor din Ottawa, respectiv Festivalul Siropului de Arţar din Ontario, Quebec şi New Brunswick.

Deşi aceste evenimente sunt renumite mai ales în rândul turiştilor, care le frecventează în număr tot mai mare, există multe alte activităţi pe care le puteţi face primăvara, în Canada. De pildă, aici sezonul de ski se încheie abia în luna aprilie, aşa că în această perioadă vă încă puteţi bucura din plin de sporturile de iarnă, toate pe o vreme superbă.

Pentru cei ce preferă lucrurile mai rafinate, există un circuit al vinului care poartă turiştii şi iubitorii acestei băuturi prin toate regiunile producătoare de vinuri din Canada. Două dintre cele mai faimoase astfel de regiuni se află în Columbia Britanică, respectiv între Cascada Niagara şi oraşul Toronto.

Natură şi sport

În canada veţi întâlni peisaje naturale de o frumuseţe rară, iar localnicii ştiu cum să se bucure de ele din plin. Pe perioada primăverii, canadienii apreciază orice fel de activităţi care îi scoate pe oameni în natură. Printre ele se află şi privitul păsărilor, mai ales că multe specii interesante de păsări migrează în Canada în această perioadă a anului.

Dacă preferaţi să vă petreceţi timpul într-o linişte desăvârşită, pescuind, Canada este destinaţia ideală pentru dumneavoastră. Primăvara, undiţarii înrăiţi îşi iau echipamentul special pentru pescuit sub gheaţă şi se îndreaptă către unul din sutele de lacuri şi râuri ce se găsesc în Canada. În această perioadă, somonii încep să depună icre şi se deschide sezonul la mai multe specii de peşti.

Linişte şi relaxare

Cei ce vor să evite aglomeraţia şi agitaţia marilor oraşe au posibilitatea de a închiria o cabană sau o casă de vacanţă. Multe dintre aceste căsuţe izolate de lume sunt amplasate lângă cursuri de apă pe care se poate pescui în voie. Plajele sunt şi ele pustii, pentru că marea majoritate a oamenilor vin aici doar în timpul sezonului estival. Fie că se află într-o pădure, fie că se plimbă pe plaja liniştită, oamenii se bucură de natura din jurul lor. Unii dintre ei au pasiunea de a privi păsările sau vieţuitoarele maritime.

Persoanele mai active profită de vremea frumoasă pentru a ieşi la plimbare cu bicicletele. Deşi este încă prea devreme pentru traseele mai dificile de pe munte, există suficiente locuri în care puteţi face o excursie cu bicicleta.

O plimbare cu iahtul

Primăvara, canadienii se pregătesc să iasă cu bărcile pe apele canadiene şi să se bucure de natură şi de liniştea pe care o oferă peisajul sălbatic de aici. Dacă vara se creează o aglomeraţie de iahturi şi bărci, primăvara apele sunt mai liniştite, iar cei care ies în larg o fac tocmai ca să evadeze de zgomot şi de peisajul urban şi să se bucure de natură. Tinerii profită de topirea zăpezilor, fenomen care duce la umflarea râurilor, pentru a face sporturi extreme precum rafting sau windsurfing.

Deşi poate majoritatea românilor sunt obişnuiţi să-şi petreacă vacanţele cu totul altfel, activităţile practicate de canadieni sunt cu siguranţă diverse şi oferă o nouă perspectivă asupra petrecerii timpului liber.

Parerea ta conteaza