Primăvara în Canada

Canada

Prima zi de primăvară în Canada, ca şi în restul emisferei nordice, corespunde cu ziua de 20 martie, când are loc echinoxul vernal. Însă, din punct de vedere al temperaturii, primăvara se grăbeşte sau întârzie să apară, în funcţie de climatul fiecărei provincii. Dacă în regiunile nordice sau la munte, pasionaţii de schi se pot bucura de zăpadă până la sfârşitul lunii mai sau chiar şi în iunie, în celelalte regiuni primăvara îşi face simţită prezenţa în lunile martie-aprilie, odată cu apariţia mugurilor şi a primelor flori.

Primăvara vine devreme pe Coasta de Est, încă de la sfârşitul lunii februarie, când apar primele lalele pe câmpurile înverzite şi cireşii dau în floare. În Vancouver are loc cel mai tânăr Festival dintre toate Festivalurile Florilor de Cireş din lume. Activităţile acestuia se desfăşoară în peste 50 de parcuri ale oraşului, dintre care cele mai reprezentative sunt Parcul Reginei Elisabeta, Parcul Stanley şi nu în ultimul rând Parcul Kitsilano, care se remarcă prin miile de cireşi înfloriţi, sălciile plângătoare şi superba vedere spre golful englez.

Primavara in Canada

În Ottawa, capitala ţării şi a provinciei Ontario, are loc celebrul Festival al Lalelelor, cel mai mare din lume de acest gen, închinat primăverii şi relaţiilor strânse dintre Canada şi celelalte popoare. Acest festival a fost iniţiat de Olanda, în semn de recunoştinţă pentru implicarea armatei canadiene în apărarea Belgiei, Olandei şi Luxemburgului pe timpul celui de-al doilea război mondial. An de an, în luna mai, în Parcul Major`s Hill, în Parcul Comisarilor cât şi în celelalte parcuri ale oraşului, turişti din întreaga lume vin să vadă milioanele de lalele multicolore. Laleaua a devenit în Ottawa simbol al primăverii şi floarea oficială a regiunii.

Primavara in Canada

În Ontario, Québec şi New Brunswick, are loc, în fiecare primăvară, Festival Siropului de Arţar. Recoltarea siropului de arţar este una dintre cele mai vechi tradiţii din Canada şi în mare măsură o tradiţie quebecoasă. Acest lucru se datorează faptului că în provincia Québec se recoltează aproximativ 90% din recolta de sirop de arţar din Canada şi mai mult de trei sferturi din recolta mondială. În lunile martie şi aprilie, în toate localităţile şi fermele producătoare de sirop de arţar din aceste provincii, localnicii şi vizitatorii sărbătoresc cu fast acest eveniment, în care preparatele culinare sunt aromate sau îndulcite cu îndrăgitul produs.

Parerea ta conteaza