Rețete canadiene de toamnă

Three sisters soup

Supa “Trei Surori”  este o supă care are rădăcini  în Canada și este o supă care poate fi pregătită în mai multe feluri, dar care mereu conține ingredientele  “de bază” porumbul, fasolea și dovleacul. Supa s-a răspândit în multe locuri din Canada și acum fiecare regiune susține că ar deține rețeta originală.

Băștinașii canadieni se ocupau cu semănatul,  plantatul, și creșterea legumelor, în special porumbul, fasolea și dovleacul. Multe povești mitice se spune că ar fi fost create în jurul istoriei acestei supe. Triburile care trăiau în partea estică a Canadei au ajuns chiar să considere cele “trei surori”, entități spirituale și susținători ai vieții.

Pâinea băștinașilor canadieni (Bannock)

Pâinea băștinașilor canadieni (Bannock) este un binecunoscut “platou” canadian, din cele mai vechi timpuri. Băștinașii canadieni care au trăit  în vestul Canadei consumau mult carne de bivol,  iar pielea o foloseau pentru confecționarea îmbrăcămintei.

Băștinașii care faceău comerț cu blănurile au inventat o pâine care semăna mult  sconurilor scoțiene. Această pâine a primit rapid numele de Bannock. Băștinașii coceau pâinea pe pietre foartre fierbinți sau pe cărbuni aprinși. Iar gustul era unul cu adevărat extraordinar.

Nanaimo bars

Nanaimo bars este unul dintre deserturile preferate ale canadienilor. Se spune că acest desert gustos este legat de  o gospodină casnică din Cowichan Bay care în jurul anului 1950 a participat la un concurs gastronomic organizat de o publicație de specialitate și a devenit câștigătoarea concursului. Această rețetă a devenit astfel faimoasă și apreciată pe întreg teritoriul Canadei.

În scurt timp denumirea orașului unde locuia celebra gospodină s-a schimbat și a dobândit numele “Nanaimo”, dupa rețeta câștigatoare. Acest desert nu necesită coacere, nu include faină și este realizat din trei straturi delicioase. În timp, desertul a devenit apreciat în întreaga lume,  chiar și în Europa.

Clătite canadiene

Clătitele canadiane sunt varianta mai gustoasă și moale a acestui desert tradițional, adus de europeni în Canada.  Siropul de arțar care acompaniază acest desert are  propria sa poveste. La început s-a  considerat că a fost inventat de către nativii americani ce au trăit în Canada înainte de apariția europenilor.

Procesul obținerii s-a dezvoltat, devenind în scurt timp un îndulcitor utilizat frecvent de către locuitorii Canadei în tot felulri de preparate, deaorece  putea fi depozitat perioade lungi de timp. Clătitele canadiene constituie o combinație perfectă între istoria nativilor canadieni și cea a europenilor, o combinație între gustoasele clătite europene și faimosul sirop de arțar.

 

Parerea ta conteaza