Retete de vara cu specific canadian

Jasmine Mint Spritzer

O bautura non-alcoolica reacoritoare, se prepara cu o seara inainte de a fi servita. Siropul de artar combinat cu sucul de  nectarine si prune indulceste gustul usor amar al ceaiului verde. Decorati cu frunze de menta daca doriti la final.

Pentru preparare aveti nevoie de 2 cesti de apa pe care sa le puneti la fiert, 2 cesti de apa la temeratura camerei, 4 pliculete de ceai de iasomie sau ceai verde. 4 fire de menta proaspata, 3 prune taiate, fara sambri, 2 nectarine fara sambrui si taiate, 3 linguri de sirop de artar, 1 ceasca de apa mineral si 2 cesti de gheata.

Intr-un container termorezistent, amestecati apa fierbine cu cea la termperatura camerei si adaugati pliculetele de ceai, lasandu-le la infuzie intre 20 de minute si o ora. Scoateti pliculetele si turnati ceaiul intr-o carafe de sticla. Adaugati frunzele de menta, prunele, nectarinele, siropul de artar si amestecati. Dupa aceea, puteti la frigider peste seara.

Cand serviti, umpleti paharele pana la jumatate cu gheata, si adaugati ¾ mix-ul de ceai si ¼ apa minerala. Reteta originala aici.

Somon la gratar cu glazura de artar

Aveti nevoie de 2 linguri de suc de lamai, 1 jumatate de ceasca de sirop de artar, 4 linguri de sos de soia, un sfert de ceasca de mustar Dijon, 1 lingurita de ghimbir, 4 filee de somon, 1 fir de ceapa verde, taiat marunt.

Intr-un bol mic, amestecati primele 3 ingrediente. Dupa aceea, puneti somonul intr-un vas transparent de sticla si turnati trei sferturi din amestec deasupra. Scoateti somonul din vas si puneti-l la prajit, pastrand marinata in vas. Prajit-l pe gril, cam la 10 cm de carbuni aproximativ 4 minute. Intoarceti pestele si aplicati restul marinatei, acoperiti si prajiti in continuare pana cand e bne facut.

Pentru servire, presarati deasupra sfertul de marinata ramas initial deasupra fileelor si un pic de ceapa verde. Reteta originala o gasiti aici.

Inghetata cu nuci trase in zahar ars

Aveti nevoie de 1 ½ ceasca de nuci, 1 ceasca de zahar, 2 cesti de frisca lichida grasa, 1 ceasca de lapte, 400 ml de suc de artat si cateva batoane de vanilie.

Preincalziti cuptorul la 170 C. Intr-o tava, pe o bucata de hartie de copt, imprastiati nuci la distanta aproximativ egala. Prajiti nucile in cuptor 6-8 minute, avand grija sa nu se arda. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.

Puneti 1 cana de zahar intr-o tigaie cu fundul gros si incalzitio-o pana cand zaharul s-a topit in intregime. Adaugati nucile si amestecati, acoperind in totalitate nucile. Pe aceiasi bucata de hartie de copt, turnati amestectul cu o spatula si lasati la racit.

O data ce s-au racit, puneti-le in robot de bucatarie si zdrobitile pana cand devin bucatele. Daca nu aveti robot, puteti sa le puneti intr-o punga si sa le zbrobiti cu un sucitor de exemplu.

Intr-un vas de marime medie, incalziti un pic 1 ceasca de frisca lichida si siropul de artar. Adaugati restul de frisca, laptele, esenta de vanilie, bucatile de nuca trase in zahar ars si amestecati. Acoperiti si raciti amestecul 2-3 ore la frigider si dupa aceea puneti la congelator pana se ingheata.

Sos pentru Inghetata cu sangria

Vinurile fructate si cele roze sunt excelente pe timpul verii, iar urmatoarea retetea profita de vinurile obtinute din diferite fructe de sezon pentru un mod delicious de a servi inghetata.

Aveti nevoie de 2 cesti de capsuni, curatate si taiate in jumatati, 1/3 ceasca de vin de fructe, 3 linguri de zahar granulat si 1 portocala.

Amestecati primele 3 ingrediente intr-un vas mic. Aduceti la punctual de fierbere si lasati la foc mic aproximativ 30 de minute, amestecand o data sau de doua ori, pana cand lichidul este siropos, dupa care lasati la racit la temperatura camerei.

Folosind un cutit, curatati portocala si taiati bucatele din coaja si din felii. Amestecati bucatile de portocala in amestec si serviti cu ingetata. Reteta originala o gasiti aici.

Parerea ta conteaza