Romani in Montreal

In Quebec locuiesc aproximativ 36 de mii de persoane de origine romana, multi dintre acestia fiind prezenti pe Internet pe forumuri de discutii, grupuri sau pagini web.

La fel ca in Ontario, exista si in Quebec manifestari dedicate romanilor, cum ar fi festivalul filmului romanesc, care se desfasoara annual in Montreal si Quebec-City. In Quebec exista Scoala Romaneasca de matematica, muzica, dans, limba, literatura, cultura si civilizatie romaneasca, finanatata cu ajutorul Departamentului Romanilor de Pretutindeni din cadrul Ministerului Roman de Externe.

Asociatia Romana din Canada isi are sediul in Val David, in apropiere de Montreal, care-si propune sa pastreze vie identitatea romaneasca, organizand astfel activitati cu caracter cultural, educativ sau social. Printre manifestarile pe care le organizeaza asociatia se numara serbarile campenesti pentru romanii din Montreal. Asociatia a fost infiintata in anul 1960. Mai multe informatii despre activitatea acesteia gasiti aici.

Tags: , , ,

3 Responses to “Romani in Montreal”

 1. visan doru Says:

  daca imi poate da si mie cineva un sfat. cum pot sa emigrez cu familia in canada, eu sunt bugetar , sotia in confectii,si copilul este elev .Am completat un formular (testare on line) si am primit raspuns negativ.

 2. nedelcu stefan Says:

  Buna ziua. Sunt din Romania Buzau, am depus actele de emigrare in Canada impreuna cu sotia si cei 3 baieti in varsta de 14,16,19 ani.
  Cautam in Quebec,un Club de Dans Sportiv pentru baieti care practica acest sport de 10 ani. In functie de locatia acestuia vrem sa ne si
  stabilim. Multumesc pentru ajutor.

 3. admin Says:

  Buna ziua! Te rugam sa ne contactezi la unul dintre numerele de telefon pe care le gasesti aici:http://www.emigrarecanada.ro/emigrare/Contact.html sau pe e-mail la adresa office@viacanada.ro

Parerea ta conteaza