Romani in Quebec City

Comunitatea românească din Quebec este dinamică si bine închegată, perfect integrate în societatea canadiană si totusi păstrând contactul cu obiceiurile si tradițiile românesti.  În momentul de față, numărul românilor din Quebec este estimate la 45-46 000 de persoane.

Cei mai mulți dintre români au ajuns în Canada după 1990. Înainte de această data, în Quebec existau aproximativ 1500 de români. În perioada 1991-2000 s-au stabilit în Quebec cam treime dintre cei 45 000 de români, iar din 2000 până în prezent au mai emigrat în zonă alte zeci de mii de conaționali.

O altă caracteristică interesantă a românilor stabiliți în Quebec este vârsta scăzută – o treime dintre ei au sub 25 de ani, iar aproape 40% au între 25 si 44 de ani. Comunitatea românească din Quebec organizează numeroase festivaluri cu specific românesc, întâlniri între membrii acesteia, spectacole si piese de teatru cu artisti din țară si alte evenimente de acest tip.

Image via CanadianEnglish.

Tags: ,

3 Responses to “Romani in Quebec City”

 1. mardare Says:

  Buna ziua,caut de munca in Canada,respectiv emigrare,ce trebuie sa fac.Va multumesc anticipat,va doresc un an cu bucurii si impliniri.LA MULTI ANI!

 2. DIMA LILIANA Says:

  As dori sa emigrez in canada si de ce nu sa ma stabilesc acolo cu familia ,cum trebuie sa procedez??????????? MULTUMESC………

 3. admin Says:

  Primul pas este sa verificati daca satisfaceti cerintele pentru emigrarea in Canada.
  Puteti completa testul aici: http://www.emigrarecanada.ro/emigrare/Testare-Online.html

Parerea ta conteaza