Sărbători de toamnă în Canada

Canadian Thanksgiving Day

La fel ca și în SUA, și în Canada este celebrată faimoasa Thanksgiving Day, o zi în care toți canadieni se întâlnesc cu familiile în jurul mesei mulțumind pentru norocul avut peste an.

Dacă Thanksgiving Day în America este celebrată în a patra zi de Noiembrie, în Canada în acest an Thanksgiving Day este celebrată într-o zi de luni, pe 14 Octombrie 2013. Masa specifică acestei sărbptori conține faimoasa friptură de curcan cu cartofi piure.

Unii canadieni sărbătoresc această zi în week-end, așadar  regulile nu sunt chiar atât de stricte pe cât sunt în America, unde Thanksgiving Day este una dintre cele mai mari sărbători de peste an. Totuși, Thanksgiving weekend este momentul în care canadienii se întâlnesc cu familiile.

În Quebec, sărbătoarea Thanksgiving Day, este puțin diferită în sesnul în care este sărbătorită de către locuitoii care vorbesc limba engleză. Canadienii francezi de obicei nu sărbatoresc această zi prin reuni de familie sau prin mese pline de curcani. Aici puteți vedea mai multe detalii despre această sărbătoare.

Magia lampioanelor

Anul acesta, festivalul lampioanelor chinezeşti se va desfăşura între 6 septembrie şi 13 noiembrie. Ediţia acestui an este dedicată pădurii tropicale din Xishuangbanna, supranumită bijuteria coroanei în regatul plantelor. Designul lampioanelor a fost făcut la Montréal, dar exponatele au fost realizate în China

Biletul de intrare la Magia lampioanelor vă oferă acces şi la expoziţia Mosaïcultures, care este deschisă până pe 29 Septembrie. Intrarea costă 25$ pentru adulţi şi 12,50$ pentru copiii cu vârste între 5 şi 17 ani, iar de la 30 septembrie, preţul scade.

Pumpkinfest

În fiecare octombrie este celebrat Pumpkinfest, festivalul dovlecilor, o sărbătoare specifică venirii toamnei, celebrate în Prince Edward County, scopul fiind găsirea celor mai mari dovleci. De asemenea, se mai organziează parade, jocuri și multe concursuri. Este un festival tomnatic ideal pentru întreaga familie, care include multa voie bună și degustări de mâncare.

Acest festival popular în Canada se organizează din 1997. Ideea organizării festivalului i-a venit unui cunscut cultivator de dovleci, pe nume Bill Greer, după ce a reușit să cultive un dovleac uriaș, de aproximativ 500 de kg. În fiecaren an, festivalul atrage zeci de cultivatori si mii de participanți, care vin să se bucure de rețele pe bază de dovleac și de numeroasele evenimente distractive organizate în cadrul festivalului. Gasiți aici mai multe detalii.

Oktoberfest

Canada este țara unde numeroase tradiții se întâlnesc, locul perfect unde să te bucuri de tradițiile tomnatice specifice multor țări europene, dar si de tradiții preluate de la populațiile native de pe continental nord-american.

Celebrările Oktoberfest au loc în toată Canada în special unde au existat în trecut așezări germane. Acesta este un eveniment bavarez în cadrul căruia veți găsi varietăți de bere si de cârnați. De asemenea, sunt organizate numeroase alte evenimente distractive pentru întreaga familie, cum ar fi concursul de polka sau micul dejun pentru familii. Aici sunt mai multe informații despre acestă sărbătoare tomnatică.

 

Parerea ta conteaza