Specialități culinare sezoniere canadiene

La Tourtiere

La Tourtiere este o plăcintă tradițională canadiană, preparată cu carne tocată de porc, vită sau de vițel. Este preparată de asemenea cu cartofi și ceapă și este servită pe masa de Crăciun sau de Anul Nou.

Acest preparat poate fi servit și de-a lungul anului, find plăcinta preferată a francezilor-canadieni.

Yule Log

Yule Log sau Bûche de Noël este un desert tradițional canadian asemănător unui rulade dulci servite în pragul Crăciunului.

Este o prăjitură de ciocolată albă și neagră în formă de buștean, simbolul trunchiului de mesteacăn care a  ars în noaptea dinaintea plecării francezilor spre Canada. Există diferite modalități de preparare a acestui desert, dar rețeta tradițională presupune coacerea acestuia într-o formă de cozonac rulată până devine ca un cilindru și înghețată pe dinafară, umplută cu cremă de ciocolată.

Butter tart

Această tartă este un sortiment foarte apreciat în bucătăria tradițională din Canada,fiind unul dintre desertuile nelipsite din casele canadienilor. Tarta se prepară din unt, zahăr, sirop și ouă coaptă până umputura este semi-solidă și exteriorul crocant.

Rețetele acestui tip de desert variază de la familie la familie, la fel și umplutura și înfățișarea acestuia. Alte ingredinte pe care le mai puteți folosi sunt  nucă de cocos, cipsuri de ciocolată,  butterscotch, sau chai.

Apple cider

Este o băutură specific canadiană, supra-numită și cidru dulce. Acest produs non-alcolic și nefiltrat este ușor de preparat și chiar ieftin. Poate fi opac datorită particulelor fine de mere sau mai transparent decât sucul de mere filtrat normal, în funcție de merele utilizate.

Acest tip de băutură este specific sezonier și se poate găsi în magazinele canadiene de la începutul toamnei, servit tradițional de la începutul sărăbătorilor tomnatice Halloween, Ziua Recunoștinței, Crăciunul și până de Anul Nou.

 

Parerea ta conteaza