Ţineţi legătura

Canada Post

Serviciile poştale sunt prestate de către Canada Post Corporation. Pentru a trimite o scrisoare, folosiţi un timbru poştal. Puteţi cumpăra timbre poştale de la orice oficiu poştal. Ele se vând şi în multe magazine, hoteluri, aeroporturi, gări, terminale de autobuze şi la unele standuri cu ziare. Costul timbrelor poştale este bazat pe greutatea şi mărimea scrisorii sau pachetului şi destinaţia spre care pleacă. Când trimiteţi ceva prin poştă în Canada, amintiţi-vă să includeţi codul poştal şi o adresă de retur. Aceasta va grăbi livrarea.

Dacă trimiteţi ceva în altă ţară, trebuie să folosiţi un cod special pentru acea ţară. Veţi găsi aceste coduri la oficiul poştal. Puteţi depune scrisori sau pachete mici fie la un birou poştal, fie într-o cutie poştală (acestea sunt de culoare roşie şi le puteţi găsi pe străzi sau în mall-uri).

Pachetele mari trebuie duse la un oficiu poştal. Canada Post oferă, de asemenea, multe alte servicii, cum ar fi livrare rapidă, mandate poştale pentru bani şi asigurare pentru corespondenţa foarte importantă. Această asigurare poate proteja corespondenţa împotriva pierderii sau distrugerii. Livrarea rapidă este mai scumpă decât cea obişnită. Verificaţi taxele la cel mai apropiat oficiu Canada Post. Corespondenţa este distribuită zilnic, de luni până vineri, cu excepţia zilelor oficiale de sărbători. Aceasta include livrarea la domiciliu, la cutiile poştale de la oficii sau la cutiile poştale comunitare.

Dacă doriţi să trimiteţi o telegramă, căutaţi, pentru mai multe informaţii, secţiunea “Telegram Services” în cartea de telefon, ediţia “Pagini galbene”.

Permisul de revenire în Canada pentru rezidenţi

Din timp în timp veţi dori să părăsiţi Canada pentru a vă vizita rudele. Dacă nu sunteţi cetăţean canadian şi plănuiţi să staţi în afara Canadei mai mult de 183 de zile în cursul unui an, va trebui să aplicaţi pentru un permis de revenire în Canada (Returning Resident Permit). Dacă nu aveţi un asemenea permis, vi se poate refuza intrarea în Canada la întoarcere. Puteţi pierde statutul de rezident permanent. Înainte de plecare trebuie să sunaţi la Citizenship and Immigration Canada (CIC) Call Centre pentru informaţii şi formularul pentru aplicaţie.
Reţineţi că se plăteşte o taxă de procesare pentru acest serviciu.

Parerea ta conteaza