Transportul

Obţinerea unui permis de conducere

Aveţi nevoie de un permis de conducere emis de provincia sau teritoriul în care locuiţi pentru a avea dreptul de a conduce o maşină în Canada. Permisul de conducere obţinut în altă ţară poate fi valabil pentru un timp scurt după sosirea în Canada, dar va trebui să treceţi testul de conducere canadian. Acest lucru vă va ajuta să învăţaţi regulile de conducere din Canada. Poate veţi dori să obţineţi un permis de conducere internaţional. Veţi găsi mai multe informaţii la ministerul transporturilor din provincie (Ministry of Transportation) sau la agenţia provincială de licenţiere a vechiculelor.

Lecţii de conducere se pot obţine de la companii private, contra cost. Veţi dori să luaţi câteva lecţii de conducere înainte de a da testul. Căutaţi în cartea de telefon, ediţia “Pagini galbene”, la secţiunea “Driving Instruction”.

Reţineţi: Este o cerinţă obligatorie să aveţi la dumneavoastră permisul de conducere ori de câte ori conduceţi.

Trebuie, de asemenea, să aveţi înregistrarea şi permisul maşinii. Este bine să aveţi şi certificatul de asigurare.

Cumpărarea unei maşini

Maşinile pot costa foarte mult, indiferent dacă sunt vechi sau noi. Asiguraţi-vă că vă puteţi permite costurile cu întreţinerea unei maşini, combustibilul, rata lunară, înregistrarea şi asigurarea. Unii canadieni optează pentru a lua maşina în leasing. Leasing-ul poate fi convenabil, dar există costuri ascunse, cum ar fi plăţi administrative sau taxe de folosire. Oricare opţiune veţi alege, fiţi siguri că aţi înţeles ce obligaţii financiare veţi avea.

Asigurarea maşinii este o altă cheltuială majoră. Toate maşinile trebuie înregistrate la agenţia provincială de licenţiere a vehiculelor şi trebuie asigurate. Aceasta este legea. Asigurarea maşinii poate fi costisitoare, dar vă protejează pe dumneavoastră şi pe ceilalţi conducători în caz de accident. Cumpăraţi asigurarea de la una din companiile private de asigurări, listate în cartea de telefon, ediţia “Pagini galbene”, la secţiunea “Insurance”.

Unele provincii vând asigurări prin corporaţii provinciale. Căutaţi cea mai bună ofertă. Dacă nu aţi avut accidente puteţi obţine rate de asigurare mai bune. În majoritatea provinciilor puteţi obţine mai multe informaţii sunând la Insurance Bureau of Canada sau vizitând site-ul lor la http://www.ibc.ca.
Folosirea centurilor de siguranţă Dumneavoastră şi pasagerii din maşină trebuie să purtaţi centuri de siguranţă tot timpul cât circulaţi cu maşina în Canada. Aceasta este legea. Folosirea centurii de siguranţă vă poate salva viaţa într-un accident. Puteţi fi amendaţi în cazul în care nu o folosiţi.

Scaune speciale pentru copii

Bebeluşii şi copiii care sunt prea mici pentru a fi protejaţi de centurile de siguranţă trebuie să fie aşezaţi în maşină în scaune speciale. Această precauţie le poate salva viaţa în caz de accident. Există diferite tipuri de scaune auto pentru diferite vârste şi greutăţi. De exemplu, bebeluşii trebuie să fie aşezaţi în scaune speciale orientate către partea din spate a maşinii.

În caz de accident

Sunaţi la 911 sau numărul local de urgenţă imediat ce aveţi nevoie de ajutor medical. Rămâneţi pe loc şi găsiţi pe cineva care să sune la poliţie. Trebuie, de asemenea, să anunţaţi imediat accidentul la compania de asigurări. Este important să faceţi schimb de nume, adresă, număr de telefon şi numerele poliţei de asigurare şi a permisului de conducere cu celălalt conducător auto. Nu părăsiţi niciodată locul accidentului, mai ales dacă aţi lovit pe cineva. Aceasta este o ofensă foarte serioasă, cunoscută sub numele de “hit-and-run”.

Mai multe informaţii …

Contactaţi companiile publice de tranzit, ministerele provinciale ale transportului, oficiile provinciale de
înregistrare a maşinilor sau asociaţiile de asigurări listate în cartea de telefon.

Parerea ta conteaza