Unbde mă simt bine în Calgary?

Muzeul Aerospațial

O experiență unică atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, muzeul e organizat in două hangare în mărime naturală. Peste 20 de aeronave comerciale, militare și civile sunt expuse, iar vizitatorii pot să își facă poze in balonul cu aer cald.

Primul muzeu de aviație din Calgary a fost fondat în 1960, la început a fost în mare parte o colecție privată de aeronave. La desființarea lui in 1971, exponatele muzeului au fost donate orașului Calgary și mutate la Planetariumul orașului pentru păstrare și expunere. În 1975, a fost creată Asociația Aero-Spațială Calgary care și-a asumat răspunderea pentru întreținerea aronavelor, iar in 1985, Muzeul Aerospațial Calgary și-a desemnat sediul în fostul hangar Bullock Hellicopter. Colecția a rămas aici de atunci, fiind îmbogățită de-a lungul anilor.

În ultimii opt ani, muzeul a derulat un program educațional care oferă unui elev cu rezultate excepționale din Calgary oportunitatea de a petrece două săptămâni la United Space School la centrul spatial NASA.

Puteți vedea poze, tarife sau chiar să faceți un tur virtual aici.

The Calgary Stampede

Cunoscut și ca cel mai mare spectacol în aer liber, The Calgary Stampede e unul din cele mai mari festival canadiene. Pentru 10 zile în luna iulie a fiecărui an, în oraș sunt organizate spectacole de rodeo, de teatru și alte atracții agricole.

Festivalul a fost organizat prima oară n 1912,  la initiativa lui Guy Weadick, cowboy și actor în spectacolele de varietăți cu specific western.  Valorile de bază promovate se înspiră din tradiția western: ospitalitate, integritate, mândria de a aparține unui loc anume și angajamentul față de comunitate.

Datorită faptului că peste 7500 animale sunt incluse în acest festival, asociația care se ocupă de organizarea evenimentului a introdus un program care are în vedere îngrijirea animalelor. Acesta, denumit simbolic “Fitness to Compete” este recunoscut ca unul din cele mai bune astfel de programe din America de Nord șiabordează într-un mode foarte disciplinat îngrijirirea animalelor.

Festivalul are un impact economic foarte puternic asupra regiunii, vizitatorii cheltuind în jur de $345 milioane de dolari pentru cazare, mese la restaurant și alte afaceri locale. Anul acesta este sărbătorită ediția aniversară de 100 de ani, iar evenimentul are loc intre 6-15 iulie. Vedeți aici bilete.

Heritage Park Historical Village

Vă invită să descoperiți cum arăta Vestul sălbatic, să intrați și să experiementați această perioadă. Vizitatorii au șansa și să admire colecții unice, cum ar fi Gasoline Alley Museum care reunește 54 de autvehicule rare.

Sub sloganul Cum a fost vestul odată – How the West once was, acest muzeu oferă vizitatorilor șansa de a călători în timp, de a călători cu un tren cu aburi adevărat și de a cunoaște pionieri. În cursul unui an, se desfășoară diferite evenimtente, atât în exterior cât și in interior, cum ar fi Mother’s Day Special Selkirk Grille sau Festival of Quilts. Cei care doresc pot chiar să servească masa aici sau să meargă la cumpărături.

Heritage Park Historical Village oferă chiar și posibilitatea de a găzdui nunți sau alte tipuri de petreceri aici. Vedeți aici mai multe detalii și un tur virtual.

Calgary Zoo

Grădina Zoologică a orașului Calgary vă invită într-o călătorie de neuitat, în care puteți să admirați peste 1000 de animale din jurul lumii, de la munții Stâncoși până în inima Africii. Anul acesta, în premieră a fost organizat un spectacol cu pinguini. Vă invităm să vedeți toate speciile de plante și animale de la Grădina Zoologică Calgary aici.

Glenbow Museum

Cel mai mare muzeu din partea de Vest a Canadei, Glenbow e o combinați de muzeu, galerie de artă, biblotecă și arhive. Rolul unic al acestuia e să e ofere vizitatorilor expoziții de artă și istorie renumite la nivel mondial. De la găzduirea celor mai mari expoziții internationale de artă la organizarea expozițiilor cu obiecte din milioanele de exponate din colecție, Glenbow e locul unde arta și cultura contează.

Vizitatorii Glenbow pot să eploxere arta, cultura și diverse idei in galeriile muzeului. Cei care doresc pot să își exerseze creativitatea cu acivitățile practice din Discovery Room. Vedeți toate evenimentele organizate șa Glenbow aici.

Parerea ta conteaza