Unde mă simt bine in Halifax, Nova Scotia

Halifax Public Gardens

Gradina botanica in stil victornian este deschisa publicului incepand din 1875 si este una dintre cele mai frumoase si mai vizitate atractii in Halifax. Puteti admira bogatia de culori sau sa fiti spectatorul unuia din concertele organizate aici.

Datorita unui personal talentat si dedicate, gradina si-a retinut mare parte din caracterul Victorian original, fiind desemnata una dintre locatiile istorice nationale din Canada in 1984.  Intr-un stil Victorian clasic, aici veti putea vedea fantani ornate, o estrada pentru orchestra, statuete, urne si o poarta de fier superba la intrare. Gradinile adapostesc peste 100 de specii de copaci, iar de-a lungul serpentinelor si paturilor de flori va puteti delecta cu o multitudine de culori si parfumuri, in functie de sezon.

Parcul gazduieste si doua poduri micute, locatii preferate pentru poze de nunti sau de absolvire. Cei care doresc pot sa serveasca un ceai sau o cafea intr-una din cele mai vechi cladiri din locatie si pot sa semneze carte de oaspeti. Vedeti aici poze si programul pentru vizitatori.

Art Gallery of Nova Scotia

E cel mai mare muzeu de arta din partea atlantica a Canadei si are sediul in centrul orasulului Halifax si in Yarmouth. Galeria gazduieste colectia de arta a provinciei, oferind publicului diferite expozitii si programe.

Fiind una din primele instituiii de arta din Canada, Art Gallery of Nova Scotia e responsabila de colectionarea, prezervarea si expunerea operelor de arta pentru a oferi o educatie in artele vizuale. Momentan, in colectia permanenta  a galeriei se afla peste 15,000 de obiecte realizate de artisti vizuali cu legaturi puternice cu regiunea si cu zona atlantica a Canadei, artisti canadieni istorici sau contemporani si alti artisti internationali.

Situata la numarul 1723 in Hollis Street, Art Gallery of Nova Scotia este un portal pentru arta in regiune, aducand opere de arta din lumea intreaga in Nova Scotia si operele din Nova Scotia in lume. Deschis in fiecare zi intre orele 10 – 17, si joia pana la ora 21:00. Pentru mai multe detalii legate de vizite si expozitii, va rugam sa vedeti aici.

Alexander Keith’s Nova Scotia Brewery

Delectati-va cu un tur al unei dintre cele mai vechi berarii din Canada, situata in cladirea originala din piatra masiva si granit. Veti putea gusta diferite moste de bere produse de companie.

Beraria Alexander Keith a fost fondata in 1820 in Halifax, fiind una dintre cele mai vechi berarii comerciale din America de Nord.  Fondatorul ei. Alexander Keith a emigrat din Scotia in 1817.

Animatori in costume de epoca aduc inapoi Halifaxul anilor 1960 prin cantece si povesti, in timp ce vizitatorii sunt condusi prin incaperile berariei si la carciuma. Turul dureaza o ora si sunt oferite mostre de bere. Nu trebuie sa va faceti griji pentru cei mici –  pentru ei sunt prevazute racoritoare in loc de bere. Puteti achizitipona suveniruri din magazinul de cadouri din incinta. Vedeti aici orele stabilite pentru tururi.

Royal Nova Scotia International Tattoo

E un eveniment care tine o saptamana, organizat in fiecare an in una din cele mai frumoase provincii canadiene. Participantii pot lua parte in ateliere educationale, evenimente de festival si desigur, la spectacolul de divertistment care este organizat zilnic.

Ofera divertistment de clasa mondiala, pe placul intregii familii. Spectacolul are un ritm foarte rapid, fiecare scenta tine intre 3 si 6 minute, tot timpul fiind ceva nou de vazut si de experimentat. Cimpoaiele, dansatorii, traditiiile militare si la culture d’acadie sunt specifice regiunii. Pentru cei care doresc ceva mai modern, in festival sunt prezente si acte acrobatice inovative, muzica moderna, dansuri contemporane si videouri de ultima generatie. Nu pierdeti cel mai mare spectacol de interior din lume. Vedeti aici activitatile si evenimentele planificate pentru editia din acest an.

Parerea ta conteaza