Unde ma stabilesc? Victoria, British Columbia

Descriere generală

Victoria este capitala provinciei British Columbia, situat pe Coasta Pacifica a Canadei. Victoria, impreuna cu orasele mai mici din jur, care alcatuiesc zona metropolitan Greater Victoria au o populatie de peste 340, 000 de locuitori, fiind una dintre cele mai populate zone metropolitane din Canada.

Numit dupa regina Victoria a Marii Britanii, orasul Victoria este unul dintre cele mai vechi orase in zona de nord-vest a Pacificului. Mare parte din cladirile istorice au post pastrate, inclusiv doua din cele mai faimoase –  cladirile parlamentului: the British Columbia Parliament Buildings.

In acest oras, clima este temperata, descrisa de obicei ca oceanica, cu ierni blande si umede si veri relativ uscate. Iarna, temperaturiile scad foarte rar sub zero, iar in medie, oscileaza intre 8°C si 4 °C, iar vara intre 20 °C si 11 °C. Cea mai ridicata temperatura inregistrata vreodata in Victoria este de 36 °C.

Una dintre cele mai populare atractii turistce din lume, Victoria este cunoscut ca si “Orasul Gradinilor” –  florile infloresc pe tot parcursul anului datorita climatului. Multe plante infloresc iarna si primavera devreme, iar in februarie, cand restul provinciei se termina iara, in Victoria se numara florile. Tot datorita climatului, in Victoria se gasesc multe plante rare, locale care nu se mai gasesc altundeva in Canada.

Cu un farmec aparte, orasul este cunoscut pentru strazile inguste si cladirile din secolul XIX si are o reputatie ca fiind o mecca pentru aventurieri.

Îți permiți să locuiesti aici?

Comparativ cu alte orase sau cu zone rurale din Canada, costurile sunt putin mai mari in Victoria. Orasul ofera in schimb o calitate ridicata a vietii si slube bine-platite

Costurile de baza pentru produse sunt mai scazute, energia si combustibulul sunt mai ieftine, iar  serviciile medicale sunt in mare parte acoperite.

Cel mai mare cost il reprezinta probabil cazarea – piata imobiliara din Victoria avand preturi usor mai ridicate pentru case si apartamente. Totusi, acestea sunt compensate prin multe oportunitati pentru educatie post secundara, slujbe bine platite, facilitati si o calitate a vietii destul de ridicata.

Unde ai putea lucra

Principalele domenii in Victoria sunt tehnologie, turism, educatie, administratie federala si guvernamentala si servicii. Cea mai profitabila industrie este cea tehnologiei , urmata de turism – Victoria este vizitata de 3,5 milioane de oameni pe an.

Alti angajatori mari in apropiere: Fortele Canadiene (in apropiere de Victoria, este sediul Marinei Canadiene), Universitatea orasului Victoria si Camosun College – unde sunt in total peste 33,000 de profesori si studenti. Alte sectoare din zona metropolitan a Victoriei includ: investitiile si domeniul bancar, online publishing-ul, numeroase scoli  publice si private, produse tehnologice, firme in industra farmaceuticelor si telecomunicatii.

Cea mai mare sursa de venit pentru orasul Victoria este industria tehnologiei, aceasta aducand incasari de $1.95 bilioane annual. In prezent, sunt peste 800 de companii care au peste 13,000 de angajati directi. Cu trei institutii post-secundare, opt laboratoare de cercetare si sediul Marinei in apropiere, Victoria are toate elementele necesare pentru un sector tehnologic puternic.

Pe langa acesta, Victoria este o destinatie care atrage foarte multi vizitatori –  peste 3,5 milioane pe an catre aduce in jur de 1 bilion de dolar economiei.

Comunitatea românească din Victoria

Comunitatea românească din Victoria, British Columbia este dinamica, bine închegata, oferind ajutor noilor imgranti si romanilor stabiliti in aceasta regiune in cazul in care au nevoie.

Tags: , , , ,

11 Responses to “Unde ma stabilesc? Victoria, British Columbia”

 1. lucian Says:

  intotdeauna am fost fascinat de Canada.eu o consider un taram al civilizatiei.primeam reviste de la o matusa de a mea din vancouver(The Beautiful British Columbia)pe care le sorbeam din scoarta in scoarta.este un vis de al meu sa vad Canada si nu renunt la el.cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi indeplini visul.

 2. PATULEA CARMEN SILVIA Says:

  TOTDEAUNA,MI-AM DORIT SA AJUNG IN CANADA,AM O PROFESIE CAUTATA,AM ABSOLVIT UNIVERSITATEA,FAC,DE SOCIOPSIHOPEDAGOGIE,…DAR NU AM AVUT SANSA DE-A PUTEA AJUNGE,NECUNOSCAD PE NIMENI,NEAVAND PRIETENI,CUNOSTIITE ACOLO.DIN PACATE COSTURILE SUNT ENORME PENTRU POSIBILITATILE REALE ALE UNUI PROFESOR ROMAN,ASA CA M-AM CONSOLAT CU IDEEA.,CU TOATE CA AM CITIT MULT DESPRE CANADA,DESPRE BRITISH COLUMBIA,CHIAR DESPRE ORASUL “VICTORIA”.CANADA M-A ATRAS INTOTDEAUNA ATAT PRIN POLITICAEI VIZAND EMIGRATIA,DAR SI PRIN NIVELUL DE VIATA PE CARE TI-L OFERA.IN CANADA NU-TI ESTE RUSINE CA ESTI PROFESOR,ITI SUNT RECUNOSCUTE EFORTURILE SI ESTI RESPECTAT PENTRU ASTA,IN TIMP CE IN ROMANIA DE-ABIAO TRGI DE LA UN SALAR LA ALTUL….IAR INTR-UN FINAL AJUNGI SA REGRETI CA AI FACUT O SCOALA.STIMA SI RESPECT,PENTRU TOT CEEA CE OFERITI TUTUROR ROMANILOR CARE AU POSIBILITATEA SI SANSA DE-A EMIGRA.

 3. Lucas Catalina Irena Says:

  ce acte ar trebui sa am si ce ar trebui sa stiu mai mult despre acest program ?

 4. ANDRONACHE AURELIA Says:

  Si eu sunt fascinata de acesta minunata Canada si mi-as dori din suflet sa imi pot permite sa fiu candva acolo,dar din cate stiu trebuie multe acte completate traduse si legalizate ,plus bani de buzunar si lucrul cel mai important cred ca e sa stapanesti foarte bine limba engleza,daca poate cineva sa imi dea detalii ar fi ok,multumesc

 5. admin Says:

  @Andronache Aurelia
  Sistemul de emigrare e simplu si user-friendly.
  Ai de facut 5 lucruri:
  1. Verifica daca indeplinesti cerintele pentru emigrare. click aici si completeaza testul: http://www.emigrarecanada.ro/emigrare/Testare-Online.html. Daca vei fi selectionata, vei urma instructiunile pas-cu-pas.
  2. Prezinta actele de identitate, stare civila, studii si munca. Vei primi o lista unde ti se spune exact ce acte trebuie
  3. Urmeaza programul de pregatire a limbii engleza sau franceza. Programul dureaza 3 – 6 luni. La sfarsit vei avea un test
  4. Fa vizita medicala si prezinta cazierul
  5. Ia viza si pleaca in Canada
  La sosire vei fi intampinata de prieteni.
  Succes !

 6. admin Says:

  @Lucas Catalina Irena
  Actele de identitate, stare civila, studii si experienta in munca.
  Primul pas e sa verifici daca indeplinesti cerintele.
  Completeaza testul online si vei primi raspuns in cateva zile.
  http://www.emigrarecanada.ro/emigrare/Testare-Online.html

 7. admin Says:

  @Carmen PATULEA
  Draga Carmen,
  Ai nevoie de circa 4.500 euro pentru a ajunge in Canada.
  Aici sunt incluse taxele pentru viza de emigrare, biletul de avion, toate cheltuielile adiacente.
  Nu e putin, dar nici imposibil.
  Incearca sa obtii un credit de nevoi personale.
  Mai ales ca persoane cu pregatirea ta au foarte mare cautare pe piata muncii in Canada.

 8. ganciu Says:

  Foarte frumoasa prezentarea. Eu, de exemplu, mi-am dorit de mic copil sa lucrez ca padurar in Muntii Stancosi unde sunt copaci de 40 metri inaltime de ex. cedrul rosu sau ursul grizzly .La varsta de 33 ani si ca fost ofiter de cariera,credeti ca as avea vreo sansa sa imi implinesc visul? Si daca da, care ar fi pasii necesari de strabatut?

 9. ganciu Says:

  Eu, de exemplu, mi-am dorit de mic copil sa lucrez ca padurar in Muntii Stancosi unde sunt copaci de 40 metri inaltime de ex. cedrul rosu sau ursul grizzly .La varsta de 33 ani si ca fost ofiter de cariera,credeti ca as avea vreo sansa sa imi implinesc visul? Si daca da, care ar fi pasii necesari de strabatut?

 10. admin Says:

  @ganciu
  Draga ganciu. Te afli in categoria de varsta cea mai adecvata pentru emigrare (pana la 35 ani).
  Cariera de ofiter te recomanda ca un om responsabil, activ si in buna forma fizica.
  Verifica daca satisfaci cerintele. Acceseaza pagina de testare si completeaza rubricile testului. Daca vei fi selectionat, vei primi instructiuni pas-cu-pas ce ai de facut: http://www.emigrarecanada.ro/emigrare/Testare-Online.html

 11. patulea carmen silvia Says:

  Cu mare intarziere ce este drept,am citit raspunsul dvs.Intradevar 4500 euro,nu sunt imposibil de obtinut,dar din pacate cere timp,mai mult decat as dorii eu…iar timpul este dusmanul meu(evident glumesc!!!) avand deja 52 de anisori!!!! ORICUM, ma straduiesc sa strang aceasta suma,pt ca in Romania nu este usor sa o strangi dintr-un salar mic de profesor,si sper sa mai tinem legatura prin intermediul e-mailului meu pe care tocmai vi l-am dat( patuleacarmen@yahoo.com).Va multumesc pentru raspunsul dvs cat si pentru rabdarea de a citi ceea ce v-am scris.Va doresc mult bine,atat dvs cat si tuturor romanilor aflati in frumoasa CANADA

Parerea ta conteaza