Vara in Canada

Vara in Canada

Oficial, vara incepe pe 21 iunie si tine pana pe 21 septembrie. Datele in general coincid cu inceputul si sfarsitul perioadei in care vremea se incalzeaste, dar temperaturile variaza mult de la an la an si in functie de in ce parte a Canadei va aflati.

Lunile de vara sunt pentru multi o perioada ideala pentru a vizita Canada. Cei care indragesc activitatile in aer liber se vor bucura de aceasta perioada a anului in special deoarece Canada ofera unele dintre cele mai bune destinatii pentru pescuit, camping si hiking. Mai mult, in luna iulie, festivalurile de vara sunt in plina desfasurare, inclusiv cea mai mare – ziua Canadei, iar zilele sunt lungi si calduroase.

Tempraturi

Vara tine in principal din iunie pana in agust cu vreme calda, umeda. In orasele din centrul si estul tarii, sezonul cald incepe mai devreme si tine mai mult. Verile pe coasta de vest sunt mult mai moderate, cu umiditate mai scazuta si seri racorase. Regiunile nordice, in mod natural, au veri mai racoroase, dar in general comfortabile si insorite.

Cele mai calduroase orase din Canada in timpul verii sunt: Windsor, St.Catharines –  Niagara, Toronto, Ottawa – Gatineau, Hamilton, Montreal si London –  tempraturile medii in acest zone se incadreaza intre 19-22 grade Celsius, iar cele maxime se opresc la 26-27 de grade Celsius. Cele mai racoroase sunt Calgary, Victoria, Edmonton, Vancouver si Sherbrooke, avand temperaturi medii intre 14 si 17 grade Celsius.

Daca aveti planuri de vacanta aici in timpul verii, aveti grija sa impachetati  diferite haine pentru ca temperature si vremea sunt de multe ori inprevizibile. Nu uitati sa luati o jacheta, o pereche de pantaloni lungi, pantaloni scurti, bluze cu maneca lunga, palarii, ochelari de soare si neaparat crema cu factor de protectie.

Activitati de vara in Canada

Atat rezidentii canadieni cati si turistii asteapta cele trei-patru luni de vara cand se pot relaxa intr-o multime de activitati si se pot bucura alaturi de familie de multele aventuri pe care mediul natural le ofera.

Canadienii prefera activitatile de adrenalina, care te imping sa iti testezi si sa iti depasesti limitele: bungee jumping, skydiving, scufundari, camping, mersul cu bicicleta pe minte, rafting, mersul cu caiacul, mersul cu balonul, surf, drumetiile etc.

Indiferent de zona in care calatoriti, mediul natural impresionat ofera multe oportunitati pentru drumetii extraordinare. Cele mai vizitate parcuri nationale, in care puteti alege oricare din activitatile enumerate mai sus, sunt: Banff (Alberta), Jasper National Park (Alberta), Cape Breton Highlands (Nova Scotia), Yoho National Park (British Columbia).

Concedii

Un studiu realizat la sfarsitul anului 2011 indica ca canadienii nu se pot desparti de munca nici in concediu –  multi isi iau smartphoneurile sau laptopurile cu ei. 62% din cei care au participat au raspuns ca isi verifica regulat mailurile si cateodata trimit un mail la birou sa vada cum merg lucurile, chiar daca sunt in vacanta. Desi procentul de angajati care verifica cum merg lucrurile in vacanta e mult mai ridicat in India sau Italia, studiul confirma tendinta: e tot mai greu sa te deconectezi si sa te relaxezi, sa te bucuri de vacanta.

Totusi, spre deosebire de 2011 cand erau in medie 5 zile de concediu nefolosite, canadienii au delcarat ca anul acesta intentioneaza sa profite de toate zilelele de concediu oferite de angajator.

Conform unui alt sondaj derulat in luna iunie, 55% din respondenti, toti canadieni au decarat ca au planuri de concediu in lunile iulie si august. Mai mult, o buna parte din acestia si-au facut deja planuri pentru excursii chiar in Canada. Cele mai mari bugete pentru vacanta le au cei din regiunea Alberta, urmati de cei din British Columbia, iar media nationala a bugetului de concediu este $1700 dolari canadieni.

Parerea ta conteaza