Viaţa canadiană

Canada este o ţară mare şi diversă în populaţie, geografie, climă şi mod de viaţă. Oricum, canadienii au multe principii în comun. Aceste principii ne influenţează în viaţa de toate zilele. Acestea sunt mândria, credinţa în egalitate şi diversitate şi respectul pentru ceilalţi în societate. Femeile, bărbaţii, copiii şi bătrânii sunt toţi repectaţi în aceeaşi măsură în Canada. Canadienii pot fi diferiţi între ei, dar aceste principii pe care le au în comun fac din Canada o societate prietenoasă, liniştită şi sigură.

Corectitudinea, toleranţa şi respectul

Canadienii vor corectitudine şi dreptate pentru ei, pentru copiii şi familiile lor. Majoritatea sunt corecţi şi drepţi cu ceilalţi, indiferent de cine sunt şi locul de unde vin.

Diversitatea şi cooperarea

Canadienii înţeleg ideea de cooperare. Într-o ţară atât de mare şi diversă cum este Canada, oamenii trebuie să înveţe să rezolve sau să ignore micile conflicte pentru a duce o viaţă fericită şi sigură.

Şanse egale

Canadienii cred în principiul de egalitate. Fiecare persoană este egală în faţa legii şi este tratată în mod egal de lege. Femeile şi bărbaţii au aceeaşi şansă pentru success. Canadienii acceptă ca oamenii să trăiască cum vor, atât timp cât nu îngrădesc modul de viaţă al celorlalţi.

Responsabilităţile cetăţenilor

Canadienii apreciază drepturile şi libertăţile lor, care sunt aceleaşi pentru toţi, indiferent de sex, rasă, vârstă sau origine. Mulţi doresc să şi contribuie în societate. Fiind noi veniţi, trebuie să fiţi informaţi despre drepturile şi responsabilităţile dumneavoastră. Dreptul de a participa în societatea canadiană implică obligaţia de a o ajuta să devină mai bună. Cetăţenia canadiană presupune dorinţa de a vă implica şi de a face din Canada o ţară şi mai bună.

Responsabilitatea pentru mediul înconjurător

Canadienii sunt conştienţi de importanţa mediului înconjurător şi necesitatea de a-l respecta şi proteja. De exemplu, mulţi cetăţeni participă în programe de reciclare care ajută la transformarea gunoiului în materiale utilizabile. Parcurile şi străzile sunt menţinute curate. În multe locuri publice nu este permis fumatul.

Parerea ta conteaza