Sunt hotărăt. Vreau să emigrez.
Ce am de făcut ?

Canada are nevoie de imigranţi. Nu toţi candidaţii sunt însă acceptaţi. Se face o selecţie.

Completaţi formularul de selecţie online pe www.emigrarecanada.ro, sau la oricare birou VIA Canada

Vom compara datele dvs cu cerinţele pentru emigrare.

Vă vom convoca la un interviu, dacă îndepliniţi cerinţele.

La interviu, vom verifica informaţiile dvs. Vom solicita ulterior să probaţi aceste informaţii, prin acte. Veţi face o vizită medicală. Vi se va verifica cazierul.

Dacă nu sunt probleme, vi se va elibera viza de emigrare.

Viza vă permite să intraţi în Canada ca imigrant. La sosire, intraţi într-un program de ajutor oferit noilor veniţi. Ajutorul vizează găsirea unei locuinţe, ocuparea unui loc de muncă. Aveţi acces gratuit la şcoală de limbă engleză / franceză.


Introduceti adresa de e-mail pentru a primi noutati si oferte promotionale din partea ViaCanada.

Legi si Impozitare

Legi privind ocuparea locurilor de munca

Legile federale si provinciale protejeaza angajatii si angajatorii fixand un salariu minim, norme de sanatate si de securitate, ca si orele de munca. Sunt prevazute concedii de maternitate, concedii anuale platite si o protectie a copiilor care muncesc. Angajatii sunt protejati impotriva discriminarii la locul de munca, fondata pe sex, varsta, rasa, religie sau handicapuri.

 

 

 

Retineri si avantaje impozabile

Fie ca sunteti cetatean canadian sau rezident permanent, angajatorul va va retine din salariu o anumita suma cu urmatorul scop:

Impozitul pe venit: Toti rezidentii canadieni a caror varsta le permite sa munceasca trebuie sa completeze, in fiecare an, o declaratie de impozit pe venit, fie ca au avut sau nu un venit. Daca munciti pentru un angajator, acesta va retine un procentaj din salariu si-l va trimite guvernului federal pentru plata impozitului. Daca retine prea mult, veti obtine o rambursare. Daca nu retine suficient, va trebui sa acoperiti diferenta. Acesti bani contribuie la plata serviciilor guvernamentale.

Regimul de pensii din Canada: Un mic procentaj din salariu este varsat acestui regim. Cand veti iesi la pensie, veti primi de la guvernul federal o pensie lunara a carei suma va varia in functie de numarul de ani munciti in Canada si de salariul primit in acea perioada. Rezidentii din Québec cotizeaza la Regimul de pensii din Québec, care functioneaza la fel cu regimul federal. Aceste regimuri prevad, de asemenea, prestatii pentru vaduvi si vaduve ale beneficiarilor decedati, prestatii de invaliditate si prestatii de deces.

Asigurarea de munca: In perioada in care munciti, un mic procentaj din salariu va fi retinut in fiecare luna si varsat in Contul de asigurare de munca. Angajatorul va cotiza si el. Asigurarea de munca varsa fonduri, pentru o scurta perioada, rezidentilor canadieni care sunt in somaj, pentru a le permite sa caute un nou loc de munca sau sa dobandeasca o pregatire si noi calificari.

Avantaje impozabile: Este posibil ca angajatorul sa va acorde anumite avantaje (de exemplu, o asigurare de viata, anumite servicii de sanatate, un regim de servicii dentare sau un regim de pensie privata) care sunt impozabile.

Cotizatii sindicale: Daca faceti parte dintr-un sindicat si daca acest sindicat a incheiat o intelegere cu angajatorul, anumite fonduri vor fi deduse din salariu pentru a plati cotizatiile sindicale.

Noutati, evenimente

Pregatire Franceza pt candidatii cu destinatie Provinicia Quebec