Sunt hotărăt. Vreau să emigrez.
Ce am de făcut ?

Canada are nevoie de imigranţi. Nu toţi candidaţii sunt însă acceptaţi. Se face o selecţie.

Completaţi formularul de selecţie online pe www.emigrarecanada.ro, sau la oricare birou VIA Canada

Vom compara datele dvs cu cerinţele pentru emigrare.

Vă vom convoca la un interviu, dacă îndepliniţi cerinţele.

La interviu, vom verifica informaţiile dvs. Vom solicita ulterior să probaţi aceste informaţii, prin acte. Veţi face o vizită medicală. Vi se va verifica cazierul.

Dacă nu sunt probleme, vi se va elibera viza de emigrare.

Viza vă permite să intraţi în Canada ca imigrant. La sosire, intraţi într-un program de ajutor oferit noilor veniţi. Ajutorul vizează găsirea unei locuinţe, ocuparea unui loc de muncă. Aveţi acces gratuit la şcoală de limbă engleză / franceză.


Introduceti adresa de e-mail pentru a primi noutati si oferte promotionale din partea ViaCanada.

Vancouver

Vancouver

Vancouver - welcome !

Vancouver este oraşul cel mai important din Vestul Canadei. Cu o populaţie de 2,2 milioane locuitori, este, în acelaşi timp, capitala economică a provinciei British Columbia.

 

Economia oraşului se bazează în principal pe resursele naturale ale provinciei şi pe turism. Alte sectoare bine dezvoltate sunt biotehnologia, proiectarea de software şi industria cinematografică (este supranumit Hollywood-ul Nordului).

 

Sky Line, metroul exterior din Vancouver, este un mijloc de transport foarte eficace şi agreabil. În Vancouver, oraş aşezat într-un cadru natural de excepţie, cu acces direct la activităţi în aer liber, se află cel de-al treilea parc urban ca mărime din America de Nord, Stanley Park.

 

Vancouver şi staţiunea de schi Whistler, care oferă una din cele mai mari piste din lume vor fi gazdele jocurilor olimpice de iarnă din 2010.

 

Costul vieţii în Vancouver - toate preţurile sunt în dolari canadieni

Locuinţă

Locuinţe de închiriat

Camere

Băi

Preţ

Apartament

1

1

$500

Apartament

2

1

$650

Studio

n/a

1

$900

Duplex

2/3

1/2

$1400

Casă

2/3

1/2

$1200-4200


Transport

  • Mijloc de transport în comun

Abonament lunar / tarif normal pentru autobus (Fare Card)

$ 63

 

Skyline este unul din cele mai bune mijloace de transport din Vancouver. Pentru $8.00 - Daypass, puteţi călători cu Skyline pe o distanţă de 28km, dus întors. Cu acelaşi bilet de $8.00, puteţi lua şi Seabus (ferry) până în North Shore sau să folosiţi autobuzul de oricâte ori vreţi într-o zi.

De la aeroport până în centrul oraşului, taxiul costă $27.00

  • Maşini

Preţul mediu de cumpărare maşină nouă

$15 000

Costul Permisului de conducere

$78 vezi şi Drivetest.ca.


Sănătate

După 3 luni de rezidenţă, obţineţi cardul de asigurare de sănătate, Health Card, prin care vă sunt asigurate servicii medicale gratuite. Până atunci este recomandabil să vă asiguraţi la o societate privată de asigurări medicale. 


Ocuparea unui loc de muncă

Programul de stabilire şi de adaptare a imigranţilor vă oferă consultanţă, vă arată cum să redactaţi un curriculum vitæ şi vă învaţă tehnicile de căutare a unui loc de muncă.

Aceste servicii sunt gratuite.


Mâncarea pentru o familie

Costul mediu pentru mâncare pentru o familie de 4 persoane în Vancouver, pe o lună, este de aproximativ $650. Calculul costului este bazat pe statistici de preţuri pe 2007.

Noutati, evenimente

Pregatire Franceza pt candidatii cu destinatie Provinicia Quebec