Mass Media

Mass media a prezentat activitatea noastra in numeroase ocazii.

TELEVIZIUNEA

Staţii locale:
MixTV Braşov, TVS Oradea, PROTV local Oradea, TV Neptun Constanta, Antena local Iaşi, etc.
Am participat la numeroase emisiuni informative privind emigrarea în Canada. Am susţinut interviuri. Am fost invitaţi în cadrul unor dezbateri privind Emigrarea.

YOUTUBE
Mircea BANICIU si Vlad KNEJEVICI https://www.youtube.com/watch?v=q-_vZ–4lhw https://www.youtube.com/watch?v=nj0LF5rIDg0

DESPERADO https://www.youtube.com/watch?v=4REDz4zl4Gw

RADIOUL

https://www.youtube.com/watch?v=dwe7hOVlc3E

PRESA

Articolele din presă au avut o notă mai mare sau mai mică de senzaţional.
Emigrarea e un pas serios în viaţa oricărui om.
Recomandăm să judecaţi cu responsabilitate implicaţiile sale.

Una din primele aparitii care am gasit-o pe internet:
http://www.crisana.ro/stiri/actualitate-13/prezentare-via-canada-13863.html

CU LUMEA-N CAP
PARADISUL CANADIAN

05 Iunie 2006

Din toamna trecută, peste 3000 de timişoreni şi-au manifestat intenţia de a emigra în Canada
Dezamăgiţi pentru că nu s-au realizat pe plan profesional în România, sute de timişoreni, ingineri, profesori, medici sau asistenţi medicali, cu vârsta între 25 şi 38 ani, aleg varianta emigrării. Aceştia apelează la serviciile unui birou de emigrări care le facilitează integrarea căutându-le un loc de muncă, un apartament şi alte servicii absolut indispensabile momentului în care ajung pe tărâm canadian.

Un nou început
Cei mai dispuşi să înceapă o nouă viaţă peste Ocean sunt tinerii cu vârste între 25 şi 38 de ani, majoritatea absolvenţi de facultate sau de colegiu, indiferent de domeniul de activitate în care activează şi cu minimum 2-3 ani de vechime în muncă. “Starea civilă nu este un criteriu important. Tinerii căsătoriţi beneficiază de un mic avantaj la evaluare dar avem și mulți candidați necăsătoriți. Factorul determinant este însă calificarea. De regulă, cei care vor să emigreze sunt profesori, ingineri, asistenţi medicali, asistenţi de radiologie, tehnicieni de laborator, medici sau meșteri calificaţi în construcţii”, spune Dan Crivoi, administratorul “Via Canada”, coordonator în România al firmei care facilitează emigrarea românilor în Canada.

Costurile emigrării
“În momentul de faţă, numărul celor care emigrează în Canada creşte de la an la an. Din toată lumea, Canada adună anual câte 250.000 emigranţi. Dintre aceştia, circa 10.000 sunt români”, spune Dan Crivoi. În Timişoara, la biroul de emigrare se adresează zilnic în jur de 15 persoane. Dintre acestea, mai bine de jumătate sunt acceptate în urma unei selecţii să emigreze în Canada. Timpul de aşteptare de la depunerea actelor până la obţinerea vizei este de un an de zile. “Pentru emigrare, fiecare persoană trebuie să aibă câte 1.600 euro, bani pe care trebuie să-i arate la sosirea în Canada. Pe lângă aceşti bani, un cuplu mai trebuie să achite taxe în valoare de 2.350 euro. Dacă familia are şi doi copii, suma se ridică la 2.800 euro”, explică Violeta Bercaru, angajată a biroului de emigrare.

Evaluare
În afară de evaluarea fiecărui dosar în parte, angajaţii biroului de emigrare facilitează obţinerea vizei şi pregătesc candidaţii pentru a se integra cât mai rapid la sosirea în Canada. “Sunt mulţi profesori care şi-au manifestat dorinţa să emigreze. Pentru ei, să profeseze în Canada ar fi foarte dificil. Acest lucru ar putea dura. Între timp, le sugerăm să lucreze în meserii conexe, acolo unde îi putem ajuta să-şi găsească de lucru: la întocmirea de materiale publicitare, realizarea unor manuale de instrucţiuni pentru diverse produse etc. Sunt lucruri cărora le pot face faţă”, spune Dan Crivoi. Acum, cea mai mare căutare o au inginerii cu profil mecanic, informaticienii, cei care au lucrat în domeniul construcţiilor, asistenţii medicali, tehnicienii din sănătate, chimiştii, petroliştii, cei cu experienţă în industria alimentară şi sculerii matriţeri.

Primii paşi
Încă din România, cei care vor să emigreze primesc toate informaţiile legate de destinaţie şi ce au de făcut imediat după sosirea în Canada. Dan Crivoi spune că, din toamna anului trecut, mai bine de 3.000 de timişoreni şi-au manifestat dorinţa de a emigra în Canada. Jumătate dintre ei s-au decis deja şi, în cel mult un an, vor fi plecaţi din România pentru a începe o nouă viaţă peste ocean.

EMIGRANŢII ROMÂNI ÎN CANADA.
Ultimele date statistice arată că, în afara graniţelor ţării, trăiesc aproximativ 12 milioane de români.Primii emigranţi români şi-au făcut apariţia în Canada între 1882 si 1918. Al doilea val poate fi considerat cel de după primul război mondial, până în 1929, nefiind foarte consistent. Al treilea val este consemnat la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, iar al patrulea poate fi apreciat ca fiind în perioada anilor 1970 şi 1980. Conform statisticilor, în 1986 erau înregistraţi peste 60.000 de români-canadieni. Dupa 1990, circa 3.000 de români s-au stabilit anual în Canada În prezent, în Canada trăiesc aproximativ 100.000 de români. Cei mai mulţi se află în Ontario, Quebec, Alberta, Montreal, Vancouver, Edmonton şi Hamilton.

CONDIŢII DE EMIGRARE.
Persoanele care îşi doresc să emigreze în Canada nu pot pleca dacă nu au terminat o facultate sau un colegiu, trebuie să aibă o stare foarte bună de sănătate, să nu fi săvârşit infracţiuni consemnate în cazier şi, nu în ultimul rând, să dispună de o sumă minimă echivalentă cu 4.000 euro.

EVENIMENTE

1 iulie 2007, cu ocazia zilei Canadei am organizat o petrecere uriaşă în aer liber.

Invitaţi:

Reflecţii:

REALIZAREA NOASTRĂ DUPĂ 12 ANI ÎN ROMÂNIA:

Câteva evenimente deosebite, o grămadă de amintiri frumoase şi o echipă de copii născuţi în Canada din părinţii români emigraţi.