Sunt hotărăt. Vreau să emigrez.
Ce am de făcut ?

Canada are nevoie de imigranţi. Nu toţi candidaţii sunt însă acceptaţi. Se face o selecţie.

Completaţi formularul de selecţie online pe www.emigrarecanada.ro, sau la oricare birou VIA Canada

Vom compara datele dvs cu cerinţele pentru emigrare.

Vă vom convoca la un interviu, dacă îndepliniţi cerinţele.

La interviu, vom verifica informaţiile dvs. Vom solicita ulterior să probaţi aceste informaţii, prin acte. Veţi face o vizită medicală. Vi se va verifica cazierul.

Dacă nu sunt probleme, vi se va elibera viza de emigrare.

Viza vă permite să intraţi în Canada ca imigrant. La sosire, intraţi într-un program de ajutor oferit noilor veniţi. Ajutorul vizează găsirea unei locuinţe, ocuparea unui loc de muncă. Aveţi acces gratuit la şcoală de limbă engleză / franceză.


Introduceti adresa de e-mail pentru a primi noutati si oferte promotionale din partea ViaCanada.

Sistemul de guvernare

Forma de guvernare

Canada este o federaţie a cărei guvernare este asigurată de un regim parlamentar, compus din trei părţi: Regina, Camera comunelor şi Senatul. Regina Elisabeta a II-a este şeful oficial al statului şi este reprezentată de Guvernatorul general al Canadei, care semnează legile federale. În prezent, Guvernatorul general al Canadei este Michaëlle Jean (fotografie).

 

Camera comunelor este organul legislativ naţional. Senatul este camera înaltă a Parlamentului ai cărei membri sunt aleşi de guvernator la recomandarea primului ministru, care deţine de fapt puterea executivă. În prezent, primul ministru al Canadei este Stephen Harper (fotografie).

 

 

Puterile şi responsabilităţile sunt divizate între guvernul federal şi cele 10 guverne provinciale. Astfel, în Canada, există trei sisteme de guvernare: federal, provincial şi municipal (oraşe şi localităţi), fiecare având rezervate propriile domenii de competenţă.

 

Guvernele provinciale au competenţe în special în educaţie şi instituţii municipale. Pot avea, de asemenea, împreună cu guvernul federal, competenţe în domenii ca sănătatea, agricultura, ajutorul social, transportul, mediul.

Pentru a obţine mai multe informaţii despre felul în care se guvernează canadienii consultaţi site-ul web canada.gc.ca/howgoc/glance_f.html.

Bilingvism

 

Potrivit Legii privind limbile oficiale, Canada este oficial o ţară bilingvă. În consecinţă, canadienii au dreptul de a folosi engleza sau franceza pentru a obţine serviciile guvernului federal, indiferent de regiunea în care trăiesc.

În Québec, franceza este limba oficială şi, în majoritatea cazurilor, serviciile provinciale şi municipale sunt furnizate în această limbă.

În celelalte provincii şi teritorii, engleza este limba oficială, iar disponibilitatea serviciilor provinciale în cele două limbi variază în funcţie de loc.

Multiculturalism

Canada este populată de oameni care au venit din toate regiunile lumii. Prin Legea privind Multiculturalismul canadian, guvernul încurajează canadienii să fie mândri de limba, de religia şi de moştenirea lor şi să-şi păstreze obiceiurile şi tradiţiile, cu condiţia să nu încalce prin acestea legile canadiene.

Noutati, evenimente

Pregatire Franceza pt candidatii cu destinatie Provinicia Quebec