Sunt hotărăt. Vreau să emigrez.
Ce am de făcut ?

Canada are nevoie de imigranţi. Nu toţi candidaţii sunt însă acceptaţi. Se face o selecţie.

Completaţi formularul de selecţie online pe www.emigrarecanada.ro, sau la oricare birou VIA Canada

Vom compara datele dvs cu cerinţele pentru emigrare.

Vă vom convoca la un interviu, dacă îndepliniţi cerinţele.

La interviu, vom verifica informaţiile dvs. Vom solicita ulterior să probaţi aceste informaţii, prin acte. Veţi face o vizită medicală. Vi se va verifica cazierul.

Dacă nu sunt probleme, vi se va elibera viza de emigrare.

Viza vă permite să intraţi în Canada ca imigrant. La sosire, intraţi într-un program de ajutor oferit noilor veniţi. Ajutorul vizează găsirea unei locuinţe, ocuparea unui loc de muncă. Aveţi acces gratuit la şcoală de limbă engleză / franceză.


Introduceti adresa de e-mail pentru a primi noutati si oferte promotionale din partea ViaCanada.

Vizita sau Turism in Canada

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Canada în scop:

  • Vizită la rude
  • Turism
  • Afaceri
  • Participare la expoziţii, târguri, conferinţe, simpozioane


DACĂ

- intrați în Canada cu avionul, printr-un aeroport  ȘI

- ați deținut în ultimii 10 ani o viza de vizită (Temporary Resident Visa / Visa Sejour Temporaire) emisă de Canada,  sau

- dețineți o viză non-immigrant valabilă emisă de SUA,

PUTEȚI INTRA ÎN CANADA FĂRĂ VIZĂ.

AVEȚI NEVOIE DE AUTORIZAȚIE ELECTRONICĂ DE CĂLĂTORIE.


DACĂ

- intrați în Canada cu mașina, trenul ori cu o ambarcațiune pe apă,

AVEȚI NEVOIE DE VIZĂ


DACĂ

- nu ați avut în ultimii 10 ani o viză de vizită emisă de Canada și nu dețineți o viză valabilă emisă de SUA

AVEȚI NEVOIE DE VIZĂ pentru a intra în Canada.


Autorizația electronică de călătorie trebuie obținută înainte de a vă îmbarca către Canada. Vi se poate refuza accesul la îmbarcare, dacă nu veți fi obținut autorizația.

Viza trebuie obținută înainte de îmbarcarea către Canada. Vi se poate refuza accesul la îmbarcare, dacă nu prezentați viza.


AUTORIZAȚIA ELECTRONICĂ DE CĂLĂTORIE

Vă putem face procedurile de obținere a autorizației electronice de călătorie*. Cost = 120 lei/persoană. Include tariful pentru autorizație.

* Servicii subcontractate Vandervennen Paul BA LLB, Barrister and Solicitor, Immigration Law Specialist

Comandați serviciul prin email. Trimiteți mesaj la office@viacanada.ro : NUME PRENUME + COMAND AUTORIZATIE ELECTRONICA CALATORIE CANADA.


VIZA VIZITĂ

Servicii pentru viza vizită: 

1. PACHET VISITOR

Persoanele care doresc instrucţiuni pentru viza de sejur temporar pot comanda Pachetul VISITOR. Pachetul conţine formularele şi instrucţiunile necesare pentru cererea de viza. Pachetul vă permite să întocmiţi şi să trimiteți cererea prin poștă. Nu mai e nevoie să vă deplasați la Ambasada Canadei în București. 

Conținutul pachetului:

  • Formularele tip
  • Lista acte necesare pentru cerere
  • Instrucţiuni privind fotografiile
  • Instrucţiuni pentru plata taxei
  • Informaţii privind procedura

Costul pachetului este 350 RON/persoana.

Pachetul poate fi comandat online.  Pachetul vi se comunică online.

Pachetul este deasemenea disponibil la toate birourile VIA din ţară.

Pachetul VISITOR vă asigură că aveţi dosarul complet şi bine pregătit.



Click aici pentru a comanda 
Pachetul VISITOR.

 

2. ASISTENȚĂ COMPLETĂ * :

  • Analizăm situația dvs

  • Identificăm și vă indicăm documentele necesare în sprijinul cererii dvs

  • Completăm cererile și vă întocmim dosarul pt viză

Costul serviciilor este 650 lei/persoana.

Comandați serviciul prin email. Trimiteți mesaj la office@viacanada.ro: NUME PRENUME + COMAND ASISTENȚĂ PENTRU VIZĂ VIZITĂ CANADA

* Servicii subcontractate Vandervennen Paul BA LLB, Barrister and Solicitor, Immigration Law Specialist.

 

Informatii despre viza pt sejur temporar.

Viza trebuie să o obțineți înainte să vă îmbarcați către Canada. Viza nu se eliberează la punctul de intrare în Canada. Vi se poate refuza îmbarcarea în avion, dacă aveți nevoie de viză și nu o prezentați.

 

Vizele se eliberează de Secția de Vize de pe lângă Ambasada Canadei.

Cererea de viză se trimite online sau se depune la un centru de vize CVAC. În general, nu este necesară prezența dvs în persoană la Ambasadă.


Există tipuri de vize diferite, funcție de durata pe care solicitantul intenționează să o petreacă în Canada şi de scopul vizitei.


Viza pentru sejur temporar numită și Viza de Vizită sau Viza de Turist, permite sejurul în Canada pentru o perioadă determinată.

 

Viza de Sejur Temporar se adresează persoanelor care doresc să :

  • Viziteze membri de familie care trăiesc în Canada
  • Viziteze Canada în scop turistic
  • Participe la un eveniment care se desfășoară în Canada (ex. Conferințe, Congrese medicale, Evenimente sportive, Evenimente culturale, etc)
  • Facă o călătorie de afaceri, fără însă a lucra în Canada (Business VIsitor)

 

Viza de Sejur Temporar vă permite să petreceți în Canada o perioadă limitată.

În funcție de intenția dvs, puteți solicita :

  • Viza cu o intrare (viza simplă) vă permite să intrați o dată și să petreceți în Canada până la 6 luni. Viza simplă vă permite să reveniți în Canada în caz că, în perioada de valabilitate a vizei, ați ieșit din Canada în SUA sau în Insulele St Pierre Miquelon, cu condiția să nu fi părăsit acele teritorii.
  • Viza multiplă vă permite să intrați de un număr nelimitat de ori în Canada pe perioada de valabilitate a vizei.
  • Viza de tranzit vă permite să intrați pe termen scurt în Canada în caz că tranzitați teritoriul canadian în drum spre o altă destinație. Durata tranzitului trebuie să fie mai mică de 48 ore.
  • Superviza pentru părinții care doresc să își viziteze copiii în Canada, permite să stați în Canada până la 2 ani fără să fie nevoie să prelungiți ori să re-înoiți viza.

Viza de Sejur Temporar se prezintă sub forma unui colant care se lipește în pașaport.


Viza conține informații importante pe care trebuie să le respectați : data expirării = ultima dată până la care puteți intra în Canada, numărul de intrări : una = viza vă permite să intrați o dată în Canada (puteți reveni dacă ieșiseți doar în SUA sau în Insulele St Pierre Miquelon), sau multiple = viza vă permite să intrați de mai multe ori în Canada, în perioada cât viza este valabilă.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Viza de sejur temporar nu vă permite să lucrați nici să studiați în Canada.

În caz că doriți să lucrați în Canada, aveți nevoie de un Permis de Muncă.

În caz că doriți să vă studiați la o școală, colegiu, ori universitate în Canada, aveți nevoie de un Permis de Studii. Puteți însă urma fără permis, anumite cursuri de limbă engleză sau franceză pe perioada cât sunteți în Canada.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Ce cerințe trebuie să îndepliniți pentru a primi viza de sejur temporar :

  • Să aveți pașaport
  • Să aveți un motiv rational pentru a merge în Canada
  • Prezența dvs în Canada să nu pună în pericol siguranța Canadei ori a comunității canadiene datorită unui istoric infracțional grav ori a unor probleme de securitate
  • Să convingeți ofițerul de vize că aveți legături suficient de trainice în țara unde domiciliați care vă vor determina să vă întoarceți la finele sejurului și nu veți intenționa să rămâneți permanent în Canada. Astfel de legături sunt un loc de muncă stabil, casă, familie.
  • Să aveți asigurat necesarul de bani pentru călătorie și pentru sejurul în Canada fie din fondurile dvs proprii fie din fondurile persoanei ori instituției care vă invită în Canada. În acest din urmă caz, persoana/instituția va confirma, printr-o declarație scrisă și legalizată, intenția de a plăti costurile aferente călătoriei, sejurului și eventuale costuri neprevăzute, și va face dovada disponibilității fondurilor necesare.
  • Să aveți o stare a sănătății bună. Prezența dvs în Canada să nu genereze cheltuieli excesive din partea serviciilor de asistență medicală și/sau socială.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Cum cereți viza de sejur temporar

1.      Comandați şi achitaţi costul pachetului VISITOR. Puteţi achita prin bancă sau la un birou Via Canada.

2.      Citiți cu atenție instrucțiunile din pachet

3.      Strângeți toate actele necesare și faceți-vă fotografiile

4.      Completați formularele-cerere. Puteți să vă adresați unui birou Via Canada pentru ajutor.

5.      Plătiți taxa pentru viză şi taxa pt Centrul Canadian pt Cereri de Viză CVAC/ OIM Organizatia Internationala pt Migratie.

6.      Trimiteți formularele completate, chitanțele pentru plata taxelor, pașaportul și toate actele, la CVAC/OIM.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Comandați pachetul VISITOR aici : http://www.emigrarecanada.ro/canada/Formular-visitor.html

 

Pachetul conține

  • Formularele tip
  • Lista acte necesare în sprijinul cererii
  • Informaţii privind demersurile ce trebuie să le faceți
  • Instrucţiuni privind fotografiile
  • Instrucţiuni pentru plata taxelor

Dacă aveţi întrebări suplimentare, apelați numărul de informații din pachet.

 

Costul pachetului este de 350 RON/persoana.

Faceți plata în cont RO53BPOS05406668278RON06, deschis la BANCPOST, beneficiar VISA srl. Specificati detalii plata: Pachet Visitor.

Pentru siguranță și rapiditate, trimiteți ordinul de plată prin email la office@viacanada.ro sau prin fax la 0259 206020 împreună cu adresa de e-mail. Vom trimite pachetul in termen de max 3 zile lucrătoare ulterior evidențierii plății în cont. Pachetul se trimite prin e-mail, în format electronic. 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Definitii :

Membrii familiei cuprind :

  • Soțul/soția ori concubinul/concubina și
  • Copiii dependenți și
  • Copiii dependenți ai copiiilor dependenți

 

Soț/soție este partenerul conjugal/partenera conjugală al/a solicitantului, cu care solicitantul este căsătorit oficial

Concubin/concubină este partenerul conjugal/partenera conjugală al/a solicitantului, cu care solicitantul se află într-o relație de tip marital și cu care trăiește împreună, la același domiciliu, de cel puțin un an.

 

Copil dependent, în relaţie faţă de părinte, înseamnă un copil care :

1.      are una din urmatoarele relaţii cu părintele menţionat:

i)       este copilul biologic al părintelui , sau al soţului/soţiei acestuia sau al partenerului de concubinaj al acestuia , atata vreme cat copilul nu a fost înfiat de o alta persoană , alta decat soţia/soţul sau partenerul de concubinaj al părintelui    sau

ii)      este copilul adoptat de părinte, sau al soţului/soţiei acestuia sau al

partenerului de concubinaj al acestuia

 

şi

 

2.      este mai mic de 19 ani şi nu este căsătorit sau într-o relaţie de concubinaj

  sau

          are 19 ani sau este mai în varstă şi este substanţial întreţinut financiar de părinte , sau de soţului/soţiei acestuia sau de  partenerului de concubinaj al acestuia dinainte de a împlini 19 ani , datorită incapacitaţii de a se întreţine financiar singur , incapacitate cauzată de o deficienţă fizică sau mentală.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Fiecare persoană din familie care dorește să intre în Canada trebuie să completeze propria sa cerere de viză.

Cererile tuturor membrilor unei familii care doresc să călătorească împreună, trebuiesc trimise împreună, în același plic.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Vizita medicală

Ofițerul de vize care va fi desemnat să trateze cererea dvs va stabili dacă e nevoie să faceți o vizită medicală. Persoanele care au o stare a sănătății ce ar pune în pericol siguranța ori sănătatea publică în Canada și persoanele a căror stare ar necesita îngrijiri medicale și/sau de natură socială costisitoare, în Canada, sunt inadmisibile.

 

Nu trebuie să faceți vizita medicală decât dacă vi se solicită de autoritățile canadiene de vize.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Munca în Canada

Viza de vizită nu vă permite să lucrați pe perioada cât sunteți în Canada.

Pentru a lucra, aveți nevoie de un permis de muncă. În caz că sunteți prins că lucrați fără să aveți dreptul legal de muncă, riscați să fiți expulzat și să primiți interdicție de a intra în Canada.

 

Studii în Canada

Ca vizitator, puteți să urmați fără permis anumite cursuri de limbă engleză, franceză sau alte programe de studii a căror durată nu depășește 6 luni.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Super Viza pentru Părinți și Bunici

 

Super Viza este dedicată facilitării sejurului în Canada pentru părinți și bunici ai rezidenților și cetățenilor canadieni.

Super Viza permite părinților/ bunicilor să stea în Canada până la 2 ani.

 

Ce trebuie să fac pentru a obține o Super Viza:

Să probați relația cu fiul/fiica sau nepotul/nepoata dvs din Canada, prin certificate de naștere sau alt act oficial care atestă relația.

Să probați că fiul/fiica sau nepotul/nepoata dvs are un venit suficient.

Să încheiați o asigurare medicală.

Noutati, evenimente

Pregatire Franceza pt candidatii cu destinatie Provinicia Quebec

Nu ai bani sa emigrezi? Acceseaza un Credit de la Banca Transilvania !