Alimentatie publica

Diploma Postliceala / Colegiu universitar / Subingineri

Tehnicieni / Tehnologi Specialitate Alimentatie publica sau Restaurant sau Servicii
Tehnicienii specializati in alimentatie publica supravegheaza si coordoneaza activitatile lucratorilor care pregatesc, distribuie si servesc alimentele. Lucreaza in spitale si alte insitutii de sanatate, in restaurante si alte servicii de alimentatie publica.

Salar mediu: 16,99 $ CAD / ora

Diploma Scoala Profesionala sau Diploma Bacalaureat calificare Liceu de profil

Macelar
Macelarii pregatesc bucatile normale de carne de porc, de vita, de pasare, de peste si crustacee care vor fi vandute in magazine specializate pentru comercializarea produselor alimentare. Lucreaza in supermarketuri, in macelarii, sau pot sa fie muncitori autonomi.

Salar mediu: 11,66 $ CAD / ora

Brutar
Brutarii fac diferite sortimente de paine. Lucreaza in brutarii, patiserii, in magazine de alimente, hoteluri, restaurante, spitale si alte institutii sau pot sa fie muncitori autonomi.

Salar mediu: 10,45 $ CAD / ora

Morarit Panificatie
Tehnologii si tehnicienii din morarit si panificatie lucreaza in fabricatia, crearea de retete si controlul produselor de panificatie si al procesului de fabricatie. Ei isi practica profesia in diverse intreprinderi specializate de fabricatie a produselor de panificatie.

Salar mediu: 10,45 $ CAD / ora

Bucatar
Bucatarii pregatesc numeroase alimente. Lucreaza in restaurante, hoteluri, spitale si alte institutii de sanatate, in servicii alimentare centralizate, scoli si alte institutii. Lucreaza de asemenea la bordul vapoarelor, pe santiere de constructie.

Salar mediu: 14,00 $ CAD / ora

Patiser
Patiserii pregatesc diferite produse de patiserie, tarte, prajituri, biscuiti etc, pentru patiserii care comercializeaza aceste produse alimentare, cat si pentru restaurante. Lucreaza in patiserii, in magazine de alimente, hoteluri, restaurante, spitale si alte institutii sau pot sa fie muncitori autonomi.
Salar mediu: 10,45 $ CAD / ora