Industrie, Fabricatie

Diploma universitate

Inginer industrie
Inginerii de industrie fac studii, elaboreaza si supravizeaza programe care vizeaza folosirea optima a materialului, a resurselor umane, a tehnologiei a materialelor si a procedeelor pentru ameliorarea eficacitatii si a productivitatii. Lucreaza in firme de consultanti, usine de fabricatie si de tratament, in sectorul public si in institutii financiare.

Salar mediu: 27.18 $ CAD / ora

Inginer fabricatie
Inginerii de fabricatie fac studii, elaboreaza si supravizeaza programe care vizeaza folosirea optima a materialului, a resurselor umane, a tehnologiei a materialelor si a procedeelor pentru ameliorarea eficacitatii si a productivitatii. Lucreaza in firme de consultanti, usine de fabricatie si de tratament, in sectorul public si in institutii financiare.

Salar mediu: 27.18 $ CAD / ora

Inginer diverse tehnologii
Acest grup de baza cuprinde inginerii agricoli si pe cei din domeniul bio-resurselor, bio-medicinii, fizicii, industriei navale, textile etc.

Salar mediu: 28.33 $ CAD / ora

Inginer management industrial
Inginerii de management industrial fac studii, elaboreaza si supravizeaza programe care vizeaza folosirea optima a materialului, a resurselor umane, a tehnologiei a materialelor si a procedeelor pentru ameliorarea eficacitatii si a productivitatii. Lucreaza in firme de consultanti, usine de fabricatie si de tratament, in sectorul public si in institutii financiare.

Salar mediu: 27.18 $ CAD / ora

Diploma Postliceala / Colegiu universitar / Subingineri

Tehnician mecanica
Tehnicienii mecanici furnizeaza asistenta tehnica si servicii in domeniul ingineriei mecanice, cum ar fi: proiectarea, fabricarea, intretinerea si testarea masinilor, pieselor, uneltelor, sistemelor de incalzire si ventilatie, producerea si conversia energiei. Ei isi practica profesia in firme de consultanta in inginerie, de fabricatie si prelucrare, precum si in institutii si agentii guvernamentale, dar si pe cont propriu.

Salar mediu: 21,99 $ CAD / ora

Tehnician materiale
Tehnicienii din acest domeniu acorda suport sau servicii tehnice pentru elaborarea studiilor asupra proprietatiilor si a caracteristicilor diverselor materiale, planificarea, conceperea si punerea in practica a masinilor si a procedeelor pentru concentarea, extragerea si tratarea materialelor cum ar fi ceramica, materialele semi-conductoare si materialele compuse. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a materialelor, in instituii de cercetare si de invatamant.

Salar mediu: 20,17 $ CAD / ora

Tehnician productie industriala
Tehnicienii din productia industriala repara, intretin, regleaza si monteaza diverse instrumente industriale. Lucreaza in diverse fabrici si uzine de productie industriala, cum ar fi companiile generatoare de energie nucleara si hidroelectrica, companii miniere, petrochimice si de gaz natural, de fabricatie si de intretinere de instrumente industriale si alte companii de fabricatie.

Salar mediu: 23,99 $ CAD / ora

Tehnician intretinere
Personalul din instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor rezidentiale si comerciale cuprinde muncitorii care instaleaza, intretin si repara o mare varietate de produse prefabricate pentru interior si exterior. Lucreaza in intreprinderi specializate in instalarea si intretinerea diferitelor produse.

Salar mediu: 19,00 $ CAD / ora

Tehnician materiale plastice
Tehnicienii specialisti in mase plastice asigura suport si servicii tehnice sau pot sa lucreze pe cont propriu, in domeniul ingineriei chimice, a controlului calitatii chimice a maselor plastice si protectia mediului. Lucreaza in laboratoare, in industria chimica.

Salar mediu: 16,00 $ CAD / ora

Diploma Scoala Profesionala sau Diploma Bacalaureat calificare Liceu de profil

Sculer Matriter
Confectioneaza, repara si ajusteaza matrite, unelte, dispozitive de ghidare, armaturi si sabloane facute la comanda, prototip sau speciale. Ei isi practica meseria in special in industria de fabricatie, precum si in ateliere de fabricatie a matritelor si preselor.

Salar mediu: 20,86 $ CAD / ora

Modelor
Tehnologii si tehnicienii din modelarea si finisarea produselor din beton, argila sau piatra fabrica si finiseaza produsele din aceste materiale. Opereaza pe masinile care sunt folosite pentru fabricarea acestor produse. Lucreaza in intreprinderi care fabrica produse pe baza de beton, argila si piatra.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora

Fabricarea mulajelor
Tehnologii si tehnicienii din modelarea si finisarea produselor din beton, argila sau piatra fabrica si finiseaza produsele din aceste materiale. Opereaza pe masinile care sunt folosite pentru fabricarea acestor produse. Lucreaza in intreprinderi care fabrica produse pe baza de beton, argila si piatra.

Salar mediu: 17,00 $ CAD / ora

Prelucrari prin aschiere pe masini CN
Regleaza si opereaza diverse masini-unelte de prelucrare prin aschiere a metalului pentru a obtine produse sau piese de dimensiuni si forme exacte. Ei isi practica meseria in fabrici sau in ateliere mecanice.

Salar mediu: 18,91 $ CAD / ora

Operare utilaj industrie
Acest grup de baza cuprinde operatorii din domeniul utilajului industrial, care executa lucrari de motaj de masini si instalatii din industrie si echipamente de transport. Lucreaza intr-o gama varianta de intreprinderi de fabricatie industriala.

Salar mediu: 15,99 $ CAD / ora

Operare si reglare masini de injectie
Tehnologii si tehnicienii din acet domeniu repara, intretin, regleaza si opereaza masinile de injectie. Pot sa lucreze pe cont propriu sau sa ofere suport si servicii tehnice in domeniile unde sunt folosite aceste masini.

Salar mediu: 14,00 $ CAD / ora

Sudor
Sudorii folosesc material si masini pentru sudarea metalelor feroase sau neferoase. Acest grup include de asemenea operatorii de masini sa sudat cu comanda reglabila. Lucreaza in intreprinderi care fabrica elemente scheletelor din otel acier sau alte metale, cazane, masini grele, avioane si vapoare sau alte produse metalice, ca si pentru antreprenorii in domeniul sudurii si in ateliere de sudura pe cont propriu.

Salar mediu: 18,00 $ CAD / ora