Metalurgie si stiinta materialelor

Diploma universitate

Inginer Metalurgie
Inginerii metalurgisti coordoneaza studii asupra proprietatiilor si a caracteristicilor metalelor, planifica, concept si pun in practica masini si procedee pentru concentarea, extragerea si tratarea metalelor si a aliajelor. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a metalelor, in instituii de cercetare si de invatamant.

Salar mediu: 29.68 $ CAD / ora

Inginer Stiinta si ingineria materialelor
Acesti ingineri coordoneaza studii asupra proprietatiilor si a caracteristicilor materialelor neferoase, planifica, concept si pun in practica masini si procedee pentru concentarea, extragerea si tratarea materialelor cum ar fi ceramica, materialele semi-conductoare si materialele compuse. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a materialelor, in instituii de cercetare si de invatamant.

Salar mediu: 24.62 $ CAD / ora

Diploma Postliceala / Colegiu universitar / Subingineri

Stiinta materialelor
Subinginerii si tehnicienii din acest domeniu acorda suport sau servicii tehnice pentru elaborarea studiilor asupra proprietatiilor si a caracteristicilor materialelor, planificarea, conceperea si punerea in practica a masinilor si a procedeelor pentru concentarea, extragerea si tratarea materialelor cum ar fi ceramica, materialele semi-conductoare si materialele compuse. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a materialelor, in instituii de cercetare si de invatamant.

Salar mediu: 20,17 $ CAD / ora

Transformarea materialelor
Subinginerii si tehnicienii din acest domeniu acorda suport sau servicii tehnice pentru elaborarea studiilor asupra proprietatiilor si a caracteristicilor diverselor materiale, planificarea, conceperea si punerea in practica a masinilor si a procedeelor pentru concentarea, extragerea si tratarea materialelor cum ar fi ceramica, materialele semi-conductoare si materialele compuse. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a materialelor, in instituii de cercetare si de invatamant.

Salar mediu: 20,17 $ CAD / ora

Transformarea materialelor plastice
Tehnicienii si tehnologii specialisti in transformarea maselor plastice asigura suport si servicii tehnice sau pot sa lucreze pe cont propriu, in domeniul ingineriei chimice, a controlului calitatii chimice maselor plastice si protectia mediului. Lucreaza in laboratoare, in industria chimica.

Salar mediu: 20,17 $ CAD / ora

Tehnician / Tehnolog metalurgie
Subinginerii si tehnicienii din acest domeniu acorda suport sau servicii tehnice pentru elaborarea studiilor asupra proprietatiilor si a caracteristicilor metalelor, planificarea, conceperea si punerea in practica a masinilor si a procedeelor pentru concentarea, extragerea si tratarea metalelor si a aliajelor. Lucreaza pentru firme de inginerie – consiliere, companii miniere, de tratare si fabricare a metalelor.

Salar mediu: 20,17 $ CAD / ora