Sunt hotărăt. Vreau să emigrez.
Ce am de făcut ?

Canada are nevoie de imigranţi. Nu toţi candidaţii sunt însă acceptaţi. Se face o selecţie.

Completaţi formularul de selecţie online pe www.emigrarecanada.ro, sau la oricare birou VIA Canada

Vom compara datele dvs cu cerinţele pentru emigrare.

Vă vom convoca la un interviu, dacă îndepliniţi cerinţele.

La interviu, vom verifica informaţiile dvs. Vom solicita ulterior să probaţi aceste informaţii, prin acte. Veţi face o vizită medicală. Vi se va verifica cazierul.

Dacă nu sunt probleme, vi se va elibera viza de emigrare.

Viza vă permite să intraţi în Canada ca imigrant. La sosire, intraţi într-un program de ajutor oferit noilor veniţi. Ajutorul vizează găsirea unei locuinţe, ocuparea unui loc de muncă. Aveţi acces gratuit la şcoală de limbă engleză / franceză.


Introduceti adresa de e-mail pentru a primi noutati si oferte promotionale din partea ViaCanada.

Familia POHRIB Georgel, Iuliana si Andreea

 

Thursday, February 21,2008

Noi am dat testarile de limba engleza(test CLB) si ne-am inscris la cursuri pentru ridicarea nivelului de cunostinte de limba engleza la cerintele pentru ingineri. Spuneti tuturor sa invete engleza cat mai bine posibil.

N-am cumparat masina pentru ca asigurarea este mare (cu carnet european)

Am vrea sa luam carnet canadian dar pentru a se recunoaste vechimea in conducere avem nevoie de o scrisoare de autentificare a carnetului de conducere romanesc- si nu prea stim cum sa procedam.Din cate am inteles noi din website-ul gasit pe internet, Consulatul face doar autentificari de copii dupa documente si nu suntem siguri daca este suficient.Daca aveti cunostinta de asa ceva va rugam sane spuneti si noua. 

·        Applicants who self–declare more than 12 months of driving experience at the time of application are required to present written authentication of their out-of-country driving experience fromthe Embassy, Consulate or High Commissioners’ offices representing the licensing jurisdiction.

·        Applicants can present the authentication document either at the time of application or return at a laterdate to a DriveTest Centre with the authentication document to obtain more than12 months credit for their out-of-country driving experience.

·        The authentication document must be on official letterhead and be written in either English or French.  The authentication document must be dated and presented within six months from thedate of issue.  If the authentication document is written in anotherlanguage other than English or French, it must be accompanied by a written translator from a ministry-approved translator.

·        The ministry will recognize the applicant’s out-of-country driving experience as certified in the authentication document and apply the experience to the mandatory wait period of 12 months atthe G2 level.

Va trimitem cateva poze de la inceputul aventurii noastre canadiene urmand sa primiti altele in curand. Emisiunea de la Prima TV este pe 3 Martie la ora 19 sau 20.

 All the best from fam.Pohrib

 


Tuesday, April 22, 2008

Noi am intrat deja in faza a doua de pregatire adica la avansati. Mai e ceva de lucru dar oricum treaba merge bine.
Sugerati celor care vor sa vina in Canada sa invete pe langa limba Engleza si ceva Microsoft Office (word, excel, power point, acces) fara de care nu pot accesa nici un loc de munca cat de cat bun. Iar pentru ingineri e musai sa stie Auto Cad ca sa poata visa la post de inginer intr-un viitor apropiat.
Eu unul am aceasta problema si trebuie sa merg la cursuri de Auto Cad.
Ne-am luat carnete de conducere canadiene si acuma suntem pe cale sa luam si masina.
A venit in sfarsit si pe la noi primavara si parca viata e mai frumoasa.
Salutari la Via Canada si s-auzim numai de bine !
Fam Pohrib


Am fost integrat intr-un program de pregatire pentru ingineri Bridging for Engineering Program . Sper sa pot face fata cu engleza.Ar fi grozav pentru ca este gratuit mare parte din el .Va mai tin lacurent.

Best regards

Georgel PohribWednesday, July 18, 2012

 

Ne cerem scuze ca nu v-am contactat de asa mult timp dar prinsi in ritmul cotidian am amanat nepermis de mult sa va scriem. Toata familia lucreaza, in posturi de munca satisfacatoare, ne-am integrat destul de bine, dar ceea ce consider eu ca e celmai important esre ca am obtinut CETATENIA CANADIANA. Asta se datoreaza inparte si eforturilor pe care dvs. personal si echipa de la VIA Canada le-ati facut pentru reusita  noastra si pentru care va multumim.

Speram ca sunteti bine si va transmitem cele mai sincere urari de sanatate si succes. 

Familia Pohrib(Georgel, Iuliana, Andreea & Tess)

 

 

 

Noutati, evenimente

Pregatire Franceza pt candidatii cu destinatie Provinicia Quebec