Noutati emigrare Canada

2020 Martie

Autoritatile de imigratie ale Canadei anunta cresterea numarului de imigranti ce vor fi admisi in intervalul 2020-2022.

Consultati anuntul autoritatilor aici:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2020/03/canada-announces-plan-to-continue-growing-the-economy-and-creating-middle-class-jobs-through-responsible-increases-in-newcomers.html

 

2019 August

Integrarea noilor imigranti este finantata, in parte, de Guvernul Canadei.
824 de programe dedicate integrarii noilor veniti au primit recent finantare din partea autoritatilor.
Iata mai jos cateva informatii despre aceste programe.

“Projects selected through the National Call for Proposals include:
– language training and workplace-based language instruction that will help newcomers settle and gain relevant skills
– employment services that will foster the entrepreneurial spirit of newcomers and engage private sector employers
– support for French-speaking newcomers that will establish stronger ties to Francophone minority communities outside Quebec
– integration of vulnerable populations, such as youth, women, seniors and LGBTQ2 newcomers
– programming that addresses the need for newcomer mental health and well-being supports
– projects that enhance local integration and social inclusion in small-centre, rural and northern areas

The newly chosen projects complement those selected through the Service Delivery Improvement Program, Pre-Arrival Services Program and Visible Minority Newcomer Women Program.”

2019 Iunie

Ministrul Quebec-ului pentru probleme de imigratie, M. Simon Jolin-Barette, a anuntat oficial deschiderea platformei online Arrima.
Candidatii care doresc sa emigreze in provincia Quebec vor inregistra intentia lor de emigrare in aceasta platforma. Din totalul candidatilor inregistrati, autoritatile ii vor selecta pe aceia care corespund cerintelor programului. Autoritatile mentioneaza mai multi factori ce vor fi luati in calcul pentru selectie:
•potentialul de integrare profesionala a candidatului, pornind de la profilul prezentat de candidat in portal
•intentia autentica a candidatului de a se instala in regiunea Quebec
•daca deja candidatul ocupa un loc de munca in Quebec ori daca respectivului candidat i s-a oferit un loc de munca de catre un angajator din Quebec.

Candidatii selectionati vor fi invitati sa depuna o cerere oficiala de emigrare. Ei vor fi ulterior triati in baza unei grile de selectie.

Verificati daca profilul dvs corespunde cerintelor programului de imigratie in Quebec.
Completati testul online: https://www.emigrarecanada.ro/testareonline/

2019 Mai

Noua strategie de imigrare pentru francofoni a fost lansata, cu obiectivul de a creste numarul de imigranti francofoni ce doresc sa se stabileasca in afara Provinciei Quebec si a sprijini integrarea acestora in comunitatile selectionate, dintre care amintim Calgary AB si Prince George BC.
Precizam ca Ontario mentine programul de selectie special creat pentru francofoni ce aleg stabileasca in aceasta provincie.
Incurajam vorbitorii de limba franceza: verificati eligibilitatea candidaturii dvs pentru emigrare completand testul online: https://www.emigrarecanada.ro/testareonline/

2019 Mai

Autoritatile de imigratie ale Canadei anunta alocarea unui buget consistent pentru urmatorii 2 ani, in scopul imbunatatirii serviciilor adresate clientilor in particular pentru dezvoltarea call-centers si a capacitatii de procesare a cererilor de vizita, munca si studii.

2019 Martie

Autoritatile de imigratie ale Canadei aloca 2.000 noi locuri pentru emigrare prin programele provinciale, destinate lucratorilor care au contracte de munca pe durata determinata (temporary workers).

2019 Februarie

Doua noi programe de emigrare destinate ingrijitoarelor (caregivers).

2019 Ianuarie

Se lanseaza “Rural and Northern Immigration Pilot”, program de emigrare pilot cu durata de 5 ani, ce are ca obiectiv sprijinirea comunitatilor rurale si a celor aflate in nord, pentru atragerea si integrarea a noi imigranti ce vor contribui la dezvoltarea acestor regiuni.

2019 Ianuarie

Programul de sponsorizare pentru parinti si bunici pentru reintregirea familiei in Canada, primeste 20.000 locuri pe anul acesta!
Pentru informatii detaliate, accesati pagina https://www.emigrarecanada.ro/reunire-familie/